28 / 04 / 2024

Kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?

Gayrimenkulün kiraya verilmesi, taşınmazın satılmasına engel bir durum yaratmıyor. Kiralanan bir taşınmazın sahibi, satış sonrası değişebiliyor. Peki, kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?



Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılıyor.


Gayrimenkulün kiraya verilmesi, taşınmazın satılmasına engel bir durum yaratmıyor. Kiralanan bir taşınmazın sahibi, satış sonrası değişebiliyor.


Peki, üçüncü kişinin sözleşmenin kurulmasından sonra üstün hak sahibi olması halinde ne olur? Kiralanan yerin el değiştirmesi halinde ne olur?


Kiralananın el değiştirmesi

Sözleşmenin kurulmasından sonra kiralanan herhangi bir sebeple el değiştirirse, yeni malik kira sözleşmesinin tarafı oluyor. Kamulaştırmaya ilişkin hükümler saklı oluyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön