01 / 05 / 2024

izmirde gecekondu kalmayacak

izmirde gecekondu kalmayacak

Avrupa Yapı Denetim Kurulu İzmir toplantısına İzmir Ticaret Odası ev sahipliği yaptı. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş katıldı. Demirtaş, "İzmir'de gelecek 10 yıl içinde gecekondu kalmayacak" dedi...

Ankara'da 2 bin 872 gecekondu yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentin dokusunu bozan çarpık ve sağlıksız yapılaşmalar sonucu oluşan gecekondu ve sorunlu alanları ortadan kaldırmak için gerçekleştirdiği dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Şanlıurfa'da muhtar evi olmayan mahalle kalmayacak!

Şanlıufa'nın Haliliye ilçesinde muhtar evleri proje çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında muhtar evi olmayan mahalle kalmayacak.

Ankara Yenimahalle'de gecekondu tarihe gömülecek!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi. Bu projeyle ilçemizde gecekonduyu tarihe gömüyoruz. Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçtik." dedi...

Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı!

Belediyenin uygulamaya koyduğu kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla Mamak'ta 9 yılda yaklaşık 40 bin gecekondu yıkıldı. İlçede, şehirleşme ve yapılaşma konusunda ciddi adımlar atıldı..

Maltepe Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul Maltepe Atışalanı Mahallesinde (Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesinde) bazı alanlara ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

İstanbul'da 2,5 yıl sonra mezar yeri kalmayacak!

İBB'nin verilerine göre, İstanbul'da boş mezar yeri sayısı 177 bin 172. İstanbul'da yeni mezar yeri açılmazsa yaklaşık 2,5 yıl sonra mezar kalmayacak

İmar ve Gecekondu mevzuatına aykırı yapılara ilişkin kanun teklifi!

İmar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapıların mülkiyet ve imar sorunlarının çözülmesi amaçlanan İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı İşlemler ve İmar Kanunu'nun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun meclise verildi..

Demir Country'de kapıdan girip ev sahibi olmayan kalmayacak!

Teslimlerin 2020 yılında yaplması planlanan Demir Country projesinde ev sahibi olmayan kalmayacak kampanyası ile ister peşinatsız, ister faizssiz, isterseniz taksitleri dilediğinizce ayarlayabildiğiniz esnek ödeme planı sunuluyor..

Gecekondu affı genişletildi!

Torba tasarıda yapılan değişiklikle gecekondu affı genişletildi, tüm lojmanların satışının önü açıldı, milli parklardaki kiralamaların ise süresi uzatıldı.

Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yıkılacak!

Kartal'da kentsel dönüşüm projeleri ve çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kartal'da 20 gecekondu dönüşüm kapsamında yenilenecek.

2018'de doğalgaz kullanmayan konut kalmayacak!

2018 yılında Türkiye'nin tamamı doğalgaza kavuşacak. Yine aynı yıl bütün illerde doğalgaz kullanmayan konut kalmayacak..

Battalgazi'de 48 gecekondu yıkıldı!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Battalgazi Mahallesi, Karslı Cami çevresinde bulunan 48 gecekondu ev sahibinin kendi evleriyle yıkarak arsaları belediye teslim ettiklerini söyledi.

Gecekondu inşaat maliyeti 2018!

Derme çatma olarak yapılan niteliksiz yapılar olan gecekondular, 3. sınıf ve basit inşaat kategorisinde inşa edilebiliyor. Peki, 3. sınıf ve basit inşaatta gecekondu inşaat maliyeti 2018 ne kadar?

izmirde gecekondu kalmayacak Haberi

izmirde gecekondu kalmayacak

Avrupa Yapı Denetim Kurulu İzmir toplantısına İzmir Ticaret Odası ev sahipliği yaptı. Toplantıya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Avrupa Yapı Denetim Kurulu (AYDK) Başkanı David Smith'in yanı sıra, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir Bölge Müdürü Selahattin Varan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Abdurrahman Suphi Şahin de katıldı. 


Demirtaş, "Kentsel dönüşüm gerçekleştiğinde İzmir'de her yıl 30 bin konut yapılacak. Gelecek 10 yıl içerisinde de 300 bin konut dönüşecek ki bu bizim hedefimize de uyuyor. İzmir'de gelecek 10 yıl içerisinde gecekondu kalmayacak" dedi. Demirtaş, 192 hektar alanda kentsel dönüşüm yetkisi aldıklarını da sözlerine ekledi.


Dünya...