06 / 05 / 2024

İzmirde konut patlaması

İzmirde konut patlaması

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde kentte satışların çok yükseleceğini söyledi. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin İzmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Artan konut ve kira fiyatları 65 yaş üstünü vurdu! Huzurevlerine başvuru patlaması yaşanıyor!

Yurt genelinde artan konut ve kira fiyatları emekli aylıklarıyla geçinmeye çalışan çoğu emekliyi etkiledi. Barınma kriziyle karşı karşıya kalan emekliler devlet huzurevlerine sığındı.

Konut fiyatlarında korkutan rakamlar ortaya çıktı: 3 ay sonra daha kötü olacak

Konut fiyatları Türkiye'de rekor kırıyor. Bir dönem değerinin çok altında satılan konutlar inşaatların durması ve konuta olan talebin ters orantıyla patlaması nedeniyle cep yakıyor. 81 ilde yaşanan fiyat artışlarının haritası ortaya çıktı. 3 ay sonra daha kötü olacak tespiti yapıldı.

Konut fiyatlarını patlatan gizli neden ortaya çıktı! Sebep ne yabancıya mülk satışı ne de göçmenler değilmiş...

Türkiye'de son yıllarda aşırı artan konut fiyatları hala daha yükselmeye devam ediyor. Satılık konut fiyatlarındaki yükseliş kiralık konut fiyatlarını da etkiledi. Uzmanlar konutta yaşanan fiyat patlamasının yabancıya konut satışı ya da göçmen sayısı ile açıklanamayacağını ifade etti.

Konut inşaatları hızlanıyor!

Pandemi ile durgunlaşan konut sektörü taleplerin patlamasıyla birlikte hareketlenmeye başlıyor. Üreticiler yeni konut inşaatı için düğmeye bastı. 

Beyrut'taki havai fişek fabrikası patlamasından en çok konut sektörü etkilendi!

Dünya Bankası'nın Lübnan'daki bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hızlı hasar ve ihtiyaç değerlendirmesi tamamlandı. Buna göre, Beyrut'taki patlamadan  konut sektörü ağır şekilde etkilendi.

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?

2020 Haziran'da konut satışları 190 bini aştı. Konut kredisi faizlerinin düşürülmesi satışların patlamasına sebep oldu. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi? 

Bankalarda konut kredisi mesaisi!

Türkiye Finans Genel Müdür Vekili Murat Akşam, konut kredisi başvurularındaki hareketlilikle ilgili açıklamalarda bulundu. Akşam, ''Konut kredilerinde talep patlaması var. Hafta içi arkadaşlarımız 22.00-23.00’e kadar mesai yapıyor'' dedi.

Düşük faizli konut kredisine rekor talep!

Kamu bankalarının aylık %0.69 faizli konut kredisi talep patlaması yattı. 20 günde 101.000 tüketicinin konut kredisi kullandı.

En uygun konut kredisi dosya masrafı hangi bankada?

Bankaların faiz oranlarını indirmesiyle, sektörde adeta bir talep patlaması yaşandı. Peki en uygun konut kredisi dosya masrafı ücretleri hangi bankada?

Antalya'da yabancıya konut satışı yüzde 47 arttı!

Antalya turizmindeki talep patlamasıyla beraber şehirde yabancıya emlak satışları da arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Antalya'da yabancıya konut satışları yüzde 47 arttı.

Konut sektöründe bahar havası!

Gayrimenkul sektöründe konut kampanyasının başlamasıyla birlikte bahar havası esmeye başladı. Sektörün en önemli oyuncuları daha ilk günlerden yoğun bir talep patlaması yaşandığını duyurdu. 

Necip Nasır: İzmir'de konut patlaması olacak!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde kentte satışların çok yükseleceğini söyledi. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin İzmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Konutta balon değil talep patlaması var!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan'dan "Konutta balon var mı, yok mu?" söylentilerine "Bir şey patlayacaksa eğer, bizde balon yok talep patlaması var" diye cevap verdi.

İzmirde konut patlaması Haberi

İzmirde konut patlaması

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde kentte satışların çok yükseleceğini söyledi Gerek inşaat malzemelerinde, gerekse konut satışlarında son dönemde meydana gelen artışın, sektörde hissedilen olumlu bir hava yarattığını kaydeden Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, önümüzdeki dönemde konut satışlarında Türkiye genelinde en hızlı yükselişin İzmir'de yaşanmasını beklediklerini söyledi. İnşaat sektöründe aylardır ötelenen talebin, emlak yatırımlarının uzun vadedeki karlılığı ve artan güven nedeniyle, yeniden sektöre yönelmeye başladığına dikkat çeken Nasır, şu açıklamalarda bulundu: Çok şey değişecek "İnsanlar yatırım yapmaya başladı. Bu taleplerin de etkisiyle müteahhitler olarak projelerimize artan bir ivmeyle devam ediyoruz. Gelecek 10 yılda İzmir'de, konut ve inşaat sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. İzmir'de inşaat sektöründeki bu canlanmada Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da etkisinin büyük olacağına...