29 / 06 / 2024

Konut satışları düşüyor! Ev alamayan evini yeniliyor!

Konut satışları düşüyor! Ev alamayan evini yeniliyor!

Yaptığı açıklamada konut satışları düşmesine rağmen yenileme pazarında talep patlaması yaşandığını dile getiren Häfele Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, önümüzdeki 1.5 senede yenileme pazarının 20 kat büyüyeceğini dile getirdi.



Almanya merkezli mutfak, salon, banyo, kapı, vestiyer, dolap, yatak odası gibi her türlü mobilya donanım ve aksesuarları alanında faaliyet gösteren Häfele'nin Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun sektör ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Türk kültüründe mobilya değiştirmeme algısının tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde kırıldığını dile getirdi.

Akşam'dan Arzu Kurum imzalı habere göre Häfele Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun açıklamasında "İnsanlar, 'arabayı 1-2 sene sonra değiştirelim. Hayat evde, mutfakta, salonda geçiyor. Orayı değiştirelim' demeye başladı. Çok daha keyifli bir mutfağa sahip olmanın değerini ve ulaşılabilir bir lüks olduğunu anladığında değiştirmeye başladılar" ifadelerini kullandı.

FİYAT TOPARLANACAK

Yaptığı açıklamada bu sebeple yenileme pazarının büyük bir ivme kazandığını kaydeden Häfele'nin Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, "Önümüzdeki 1.5 senede yenileme pazarının 20 kat büyüyeceğini öngörüyoruz" dedi. Hilmi Uytun, konut sektöründeki yavaşlamanın da bir süre daha süreceğini dile getirdi.

Konut satışları düşüyor! Ev alamayan evini yeniliyor!

Açıklamasında son bir senede yeni konutta satış düşüklüğünün yaşandığını dile getiren Hilmi Uytun, "Garip bir maliyet fiyat yükselmesi yaşanıyor. Bunlar belli bir noktada toparlanacak. Özellikle de arsada toplanacak. Konut için fiyatı belirleyen şey arsadır. Sektör parçalara bölündüğü ve biz de küçük bir parçaya değer ürettiğimiz için büyüme gösteriyoruz. Ankara'nın Çankaya'sı, İzmir'in Urla'sı, Bodrum gibi yerlerde talep canlı. Yalnızca eskisi kadar yok. Bugünkü koşullar kalıcı olmayacak" ifadelerini kullandı.

HEDEF 120 YENİ MAĞAZA

Geçtiğimiz seneyi rekor büyüme ile kapattıklarını dile getiren Hilmi Uytun, bu büyüme trendinin gelecek beş senede de süreceğini dile getirdi. Hilmi Uytun açıklamasında "Yeni ürün gruplarımız ile Häfele Concept'i hızlı bir şekilde büyüteceğiz. Otel projeleri çok canlı. Bu kanalda satışlarımız da artıyor. Sene sonuna kadar 120 yeni mağazada olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

SSK, Bağ-Kur, 4C dahil tüm herkes alacak! Emeklilere Kurban Bayramı öncesi 12 bin, 15 bin ve 18 bin TL ödeme!

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Evi, iş yeri ve arsası olanlar için bugün son gün! Emlak vergisini bugün ödemeyen yandı!


Geri Dön