26 / 06 / 2024

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ünlü ekonomist açıkladı: Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak!

Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Yeşilada yaptığı açıklamada Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesinin Fizan'dan duyulacağını söyledi.



Ev sahibi kiracı kavgaları giderek daha da içinden çıkılmaz bir hal alırken, Borçlar Kanunu’na 8 Haziran 2022 tarihinde eklenen geçici maddeyle konut kiralara getirilen yüzde 25'lik zam sınırının da sonuna gelindi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde bitiş sinyalini verdiğini zam sınırı nedeniyle mağdur olduklarını belirten ev sahipleri sosyal medyadan da sık sık bu mağduriyetleri dile getirirken, ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada'dan da konu ile ilgili çok konuşulacak bir açıklama geldi. 

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada resmi X hesabı https://x.com/AtillaYesilada1 üzerinden yaptığı paylaşımda kiraların sınırlamaya rağmen 2 yılda REEL olarak yüzde 50 arttığını belirterek, "Temmuz'da ev sahibi ve kiracı arasında kopacak kavganın sesi Fizan'dan duyulacak" ifadelerini kullandı.

Ekonomist Atilla Yeşilada 'nın paylaşımı şu şekilde:

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Ekonomist Atilla Yeşilada'nın paylaşımına gelen yorumlar...


Evi, iş yeri ve arsası olanlar için bugün son gün! Emlak vergisini bugün ödemeyen yandı!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı: Depreme önlem alabilmek için asgari ücret kaç TL olmalı?

Ev sahipleri kira sözleşmeleri ve tespit davaları için Temmuz ayını bekliyor!


Geri Dön