06 / 05 / 2024

izmirde kruvaziyer limanları

izmirde kruvaziyer limanları

İZMİR İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken, bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist geldi.

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

GLİ 20 kruvaziyer limanı sahibi olacak!

GLOBAL Liman İşletmeleri A.Ş. (GLİ) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, halen 7 ülkede 10 kruvaziyer limanının sahibi veya hissedarı olduklarını belirterek "Kısa sürede 10-15 ülkede 20 limana çıkacağız." dedi.

Beyoğlu Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre projesinin toplantısı 30 Aralık'ta!

İstanbul İli Beyoğlu İlçesi'nde yer alan Haliç Yat Limanları ve Kompleksi Entegre Projesi'nin ÇED toplantısı 30 Kasım 2015 günü yapılacak!

İzmir Kruvaziyer ve Yük Limanı ihaleye çıkıyor!

İzmir Alsancak Limanı'nın yeni imar planları, Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından Resmi Gazete'de yayınlandı. İzmir Kruvaziyer Limanı ve İzmir Yük Limanı'nın, 2016'nın ilk yarısında ihaleye çıkarılması öngörülüyor.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planı değişikliği onaylandı!

İzmir'in Konak İlçesi, Umurbey Mahallesi'nde bulunan İzmir Kruvaziyer Limanı Alanına yönelik hazırlanan 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı.

Limanlar Yönetmeliği'nde değişiklik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, bugünkü Resmî Gazete’de Limanlar Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınladı.

Antalya Demre’ye kruvaziyer liman müjdesi!

Demre Meydanı’nı Türkiye ve Dünya’nın en ünlü meydanlarından biri yapacak projenin temelleri atıldı. Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyes Başkanı Menderes Türel, Demre’ye kruvaziyer limanı yapılacağını söyledi.

Bakanlık'tan Fethiye kruvaziyer gemi iskelesi projesi açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Fethiye'de kruvaziyer gemi iskelesi projesi iddiasına karşılık "Bakanlığımızda onay bekleyen, onay için teslim edilmiş bir proje yoktur" dedi.

Salıpazan Kruvaziyer Liman Alanı kamu yararına aykırı mı?

Kamuoyunda "Galataport" olarak bilinen Salıpazan Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Dairede görülen davada. Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Liman alanı imar planı iptal mi?

Kamuoyunda Galataport olarak bilinen Salıpazarı Kruvaziyer Liman Alanı imar planlarının iptaline ilişkin Danıştay 6. Daire’de görülen davada Danıştay Savcısı, bilirkişi ile aynı fikre vardı.

Kruvaziyer Limanı'nın inşaatı başlamalı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fethiye TSO'nun girişimiyle başlatılan kruvaziyer limanı projesinin ihalesinin sonuçlandırılıp, inşaatını başlanması gerektiğini belirtti.

'Limanlar özelleştirilmeli veya otonom yapılarla yönetilmeli!'

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, limanların artık devlet kontrolünde olmasının doğru olmadığını savunarak, "Limanlar ya özelleştirilmeli ya da otonom yapılarla yönetilmeli" dedi.

Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel geliyor!

Hong Konglu lüks otel markası Peninsula, Doğuş Holding Başkanı Ferit Şahenk ve BLG Capital Başkanı Serdar Bilgili ile birlikte Salıpazarı Kruvaziyer Liman projesine yeni lüks otel yapacak. Peninsula, projede yüzde 50 hisse sahibi olacak.

izmirde kruvaziyer limanları Haberi

izmirde kruvaziyer limanları

İZMİR İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan rakamlara göre geçen yıl 198 kruvaziyer gemisinin yanaştığı İzmir'e 481 bin turist deniz yolu ile giriş yaparken, bu yılın ilk 11 ayında 135 kruvaziyer gemisi ile 327 bin turist geldi. Kruvaziyer gemileriyle İzmir'e gelen yolcu sayılarında yaşanan yüzde 30.9'luk düşüş, Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen "Kruvaziyer Turizmi" konulu söyleşide ele alındı


Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı tarafından düzenlenen "Kruvaziyer Turizmi" konulu söyleşiye Costa Cruises Türkiye Müdürü Saltuk Kocabaş ile Acente Satış Yöneticisi Gülru Erkan katıldı. Kruvaziyer turizminde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Saltuk Kocabaş, Türkiye'deki limanların kruvaziyer turizmi için yetersiz kapasiteye sahip olduğunu söyledi. Bu nedenle kruvaziyer şirketlerinin Türk limanlarını sadece durak olarak kullandıklarına dikkat çeken Kocabaş, "Şirketimiz, bünyesine bağlı bir geminin...