21 / 07 / 2024

İzmirde teleferik heyecanı

İzmirde teleferik heyecanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1974 yılında hizmete açtığı, 2007 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri yenilendi. Tesis, 41 yıl sonra bu yaz yeniden kapılarını açacak. İşte ayrıntılar...

Sümela Manastırı'nda teleferik heyecanı!

Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı'nda 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmaları tamamlanıyor. Manastıra inşa edilmesi planlanan teleferik projesi 19 Şubat'ta ihale edilecek.

Uzungöl'de teleferik heyecanı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Uzungöl'de, Haldizen Deresi'yle Sarıkaya Tepesi arasına kurulması planlanan teleferik için proje ve ihale aşaması tamamlandı. Proje tamamlandığında Uzungöl kuş bakışı seyredilebilecek!

İzmir’de teleferik heyecanı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1974 yılında hizmete açtığı, 2007 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri yenilendi. Tesis, 41 yıl sonra bu yaz yeniden kapılarını açacak. İşte ayrıntılar...

Manisa Teleferik projesi turizmi canlandıracak!

Manisa'da teleferik ihalesini alan firmaya yer teslimi yapılması kentte heyecan yarattı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Teleferik, Manisa turizmine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Ankara Altındağ'a metro ve teleferik geliyor!

Ankara'da bir gün içinde 6 ilçedeki binlerce kişiye miting yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu Altındağ'daki Siteler esnafına metro, teleferik, showroom ve AR-GE merkezi müjdesi verdi.

Spil Dağı teleferik ve otel projesinde son durum ne?

Manisa’da Spil Dağı’na yapılacak olan 100 Milyon Liralık teleferik ve oteller projesinin yer teslimi yapıldı. Proje kapsamında Spil Dağı’na 5 buçuk kilometre uzunluğunda teleferik, iki adet otel ve spor kompleksi yapılacak.

Manisa'da teleferik için yer teslimi yapıldı!

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'na yapılacak olan 5,5 kilometre uzunluğundaki teleferik hattı ve diğer tesisler için yüklenici firmaya törenle yer teslimi yapıldı. İşte ayrıntılar...

Balçova Teleferik Tesisleri hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Teleferik Tesisleri’nin hizmete açılması için son işlemleri de tamamlamak üzere. İzmir’in yeni teleferiği, uluslararası sertifikasyon kuruluşlarının incelemelerinden sonra yeniden hizmet vermeye başlayacak.

Karadeniz Yeşil Yol hattına teleferik geliyor!

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan, 40 yeni turizm noktası oluşturan 'Yeşil Yol'a teleferik yapılacak ve yeni bir turizm potansiyeli oluşturulacak.

Şentepe-Yenimahalle teleferik hattı açılış töreni yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi’nce yapımı gerçekleştirilen ve toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından açıldı.

Şentepe Yenimahalle Teleferik hattı hizmete açıldı!

“Toplu taşımada bir ilk Ankara’da teleferik” sloganları arasında coşkulu kalabalığa hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyledi.

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı açıldı!

Ankara Yenimahalle-Şentepe teleferik hattı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı. 4 istasyonlu, 3 bin 257 metre uzunluğundaki teleferik hattında ulaşım 13,5 dakikada sağlanacak.

216 yapı projelerinde tapu heyecanı yaşanıyor!

216 yapı, koru ve butik Çekmeköy projelerinde tapu heyecanı yaşanıyor. Her iki projede de tapular daire sakinlerine 30-31 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan bir törenle verilecek.

İzmirde teleferik heyecanı Haberi

İzmirde teleferik heyecanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1974 yılında hizmete açtığı, ancak yıpranması ve ’sakıncalı’ raporu verilmesi üzerine 2007 yılında kapatılan Balçova Teleferik Tesisleri yenilendi. Tesis, ilk hizmete girdiği tarihten 41 yıl sonra bu yaz yeniden kapılarını açacak.


İzmir’in geçmişte en gözde mekanları arasında yer alan, kentin en güzel manzarasına sahip, günübirlik dinlenme alanı olan teleferik tesisleri, 8 yıl atıl kaldıktan sonra yeniden hizmete girecek. Teleferik 41 yıl önce 1974’de devreye alındığında, tesis İzmirli’lerin en çok tercih ettiği günübirlik mekan durumuna geldi. Ancak, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nce hazırlanan yıpranma tespiti ve ’kullanılmasında sakınca olduğu’ yönündeki rapor üzerine, tesisler 2007 yılı Kasım ayında kapatıldı.


YENİDEN YAPILMASI KARARLAŞTIRILDI


Önce iyileştirme çalışması yapılmasına karar verildi. Ancak, 1974 yılında yapılan teleferik tesislerinin malzeme ve teknoloji standartlarının bugün geçerli olmaması,...