17 / 05 / 2024

izmirdeki cami bakımsızlığa dayanamadı

izmirdeki cami bakımsızlığa dayanamadı

İzmir’in Tire İlçesi Hisarlık mahallesinde, 800 yıllık tarihi bir cami bakımsızlığa daha fazla dayanamadı. Anadolu Selçuklu dönemine ait kerpiç ve ahşaptan yapılma caminin tavanı şiddetli yağmurlara teslim oldu.

İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun kirası 16 bin TL'yi aştı! Öğrenciler ucuz kiralık ev bulamıyor! 

İstanbul'da üniversite okuyan öğrencilerin en büyük sorunlarından biri barınma oldu. İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun kirası 16 bin TL'yi aşarken, daha ucuza kiraya verilen evlerin bakımsızlıkları şaşkına çevirdi. İşte ayrıntılar...

Yeni eğitim öğretim yılı için sil baştan düzenlemeler geliyor! Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 1 Eylül itibarıyla yeni eğitim öğretim yılı içn yeni düzenlemlerin yolda olduğunu açıkladı.  Devamsızlığa af yok, açık liseye geçişler zorlaşacak...

Altın fiyatları ne olacak? Bu tarihi duyan şaşkına döndü! Altını olanlar şimdi bakın! Resmen açıklandı! 

Altın fiyatlarının ne olacağı en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Altın fiyatları ne olacak? Bu tarihi duyan şaşkına döndü! Altını olanlar şimdi bakın! Resmen açıklandı! 

Altın yerle yeksan! 1 gram bile altını olan kahroldu! Hemen son dakika fiyatına bakın! 29 Ağustos 2022 altın fiyatları!

Yeni haftanın ilk gününde altın fiyatları da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne oldu? Hemen son dakika fiyatlarına bakın! 29 Ağustos 2022 altın fiyatları...

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Şener Şen'den ev açıklaması! 

Asistanıyla birlikte Etiler'de görüntülenen Şener Sen, Adana’da doğduğu evin bakımsızlık yüzünden yıkılma tehlikesi altında olduğu iddiaları yanıtladı.

Başakşehir Gülendam Hatun Cami Ramazan'da ibadete açılacak!

Hayırseverlerin desteği ile Başakşehir'de inşa edilen Gülendam Hatun Cami'nin inşaatında sona gelindi. Cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'da Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olarak kullanılan konak bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Tarihi Germiyan Kilisesi harabeye döndü! 

Silivri ilçesinde bakımsızlıktan güçlükle ayakta duran tarihi Germiyan Kilisesi harabe hale geldi. Defineciler 185 yıllık kilise ve etrafında altın bulma umuduyla metrelerce derinlikte çukurlar kazdı.

Murat Kurum: Kanal İstanbul bağımsızlık projemizdir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, son günlerde İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açılan soruşturma ile yeniden gündem olan Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kurum Kanal İstanbul'un bağımsızlık projesi olduğunu dile getirdi.

Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket!

Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul ve çevresinin 7.2 büyüklüğünde bir deprem tehdidi altında olduğunu söylüyor ve, “Deprem açısından bakıldığında Türkiye'nin durumu tam bir felaket. Bu felaket geldiğinde maalesef bağımsızlığımızı kaybedeceğiz" diyor.

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

izmirdeki cami bakımsızlığa dayanamadı Haberi

izmirdeki cami bakımsızlığa dayanamadı

İzmir’in Tire İlçesi Hisarlık mahallesinde, 800 yıllık tarihi bir cami bakımsızlığa daha fazla dayanamadı. Anadolu Selçuklu dönemine ait kerpiç ve ahşaptan yapılma caminin tavanı şiddetli yağmurlara teslim oldu. Önceki gün akşam büyük bir gürültüyle tavanı çöken caminin 15 yıl önce cemaat açsından tehlike oluşturduğu gerekçesiyle ibadete kapatıldığı öğrenildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait cami, 5 yıl önce de tavan süslemelerinin çalınması ile gündeme gelmiş, ancak kısa süre sonra tavan süslemelerinin muhtar Mustafa Gökoğlu tarafından koruma altına alınarak Tire Müzesi’ne teslim edildiği ortaya çıkmıştı.

15 yıldır ibadete kapalıydı.  Kırsaldaki Hisarlık mahallesinde başka cami olmadığını ve 15 yıldır büyük sıkıntı çektiklerini ifade eden Osman Özcan (49), “İbadet yapmak için komşu Yuvalı mahallesine gidiyoruz. 15 yıldır köyümüzde ezan sesi yok. Cenazelerimizi bile Tire’de yıkayıp,...