16 / 05 / 2024

İzmirdeki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor

İzmirdeki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

Aksaray Eski Terminal'deki dönüşüme Piri Mehmet Paşa adı verildi!

Aksaray Belediyesi’nin projelendirdiği Eski Terminal Kentsel Dönüşüm projesine Osmanlı tarihine iz bırakmış devlet adamlarından Piri Mehmet Paşa adı verildi.

Eski Van şehrinde 'kamu binaları' gün yüzüne çıkarıldı!

Eski Van şehrindeki yapıların yeniden ayağa kaldırılması ve turizme kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen kazılarda, Osmanlı dönemi mimarisiyle ilgili kamu binaları bulundu.

TİKA Filistin'deki Osmanlı'dan kalma hastaneyi restore edecek!

Batı Şeria'nın Nablus kentinde Osmanlı medeniyetinin izlerini taşıyan ulusal devlet hastanesi, Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) desteğiyle gerçekleştirilecek restore çalışmalarıyla yeniden eski güzelliğine kavuşmayı bekliyor.

Bursa İznik'te ilk Osmanlı camisi bulundu!

Bursa'nın İznik ilçesinde Orhan Gazi'nin yaptırdığı caminin gün yüzüne çıkarılması için yürütülen kazılarda son cemaat yeri bulundu. Cami Osmanlı Devleti'nin en eski çinilerini bünyesinde bulunduruyor.

Melih Gökçek'ten Ulus'a tünel projesi müjdesi!

Gençlere kentsel dönüşüm projelerini anlatan Gökçek, eski Osmanlı Bankası’ndan YİBA Çarşısı’na uzanacak tünel yapacaklarını söyledi.

Artvin Ardanuç'taki eski hükümet binası restore ediliyor!

Artvin Ardanuç Adakkale’de bulunan Osmanlı’dan kalma yaklaşık 500 yıllık eski hükümet binasının restorasyonuna başlandı. Bina Artvin ve Erzurum Kültür Müdürlüğü tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek.

İzmir'deki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor!

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

İzmir Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor!

İzmir’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor. Evlerin onarım maliyetlerinin yüksek olması zorluyor.

Darıca’daki eski itfaiye binası restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nda uyguladığı restore çalışmasında sona geldi.

Kocaeli eski itfaiye binası restore ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Darıca Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan Osmanlı’nın son döneminde batı etkisinde yapılan Eski İtfaiye Binası’nda uyguladığı restore çalışmasında sona gelindi. İtfaiye binası kültürel amaçlı olarak hizmet verecek.

Eski Van Şehri'nde AVM tipi yapılar ortaya çıktı!

Van Kalesi'nin güneyinde bulunan Eski Van Şehri'nde yürütülen kazı çalışmaları, Osmanlı döneminde insanların yaşam tarzları, sosyo ekonomik durumları ve beslenmeleriyle ilgili önemli bilgilerin ortaya çıkmasını sağladı.

1935 yılında Galata Ayazma Sokak'ta kagir bir ev ve dükkan 1.640 liraya satılacakmış!

19635 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Galata'da eski Osmanlı Bankası'nın arka sokağından bulunan bir kagir ev bin 125 liraya satılacakken aynı sokakta bulunan dükkanı da olan kagir ev, bin 640 liraya satılacakmış.

Ordu Eski Vali Konağı restore ediliyor!

Ordu’nun Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde yer alan, 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan ve Valilik Konutu olarak kullanılan “Eski Vali Konağı” binasının restorasyonu bu yıl içerisinde gerçekleştirilecek...

İzmirdeki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor Haberi

İzmirdeki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor

Zaman içinde el değiştiren bu evlerin onarım maliyetleri yüksek olması nedeniyle sahiplerinin çoğu satmak zorunda kaldı. Evlerin bu günkü sahipleri de aynı sıkıntıdan ötürü bu evleri onaramadı. Basman’e semti 952 sokakta eski Osmanlı Türk evlerinden birinde ailesi ve yakınları ile birlikte yaşayan ve kapısına ay yıldızlı Türk Bayrağı da asan Hüseyin Özüdoğru emekli maaşı ile evlerinin restorasyonun yapmasının mümkün olmadığını belirterek, "Bu güne kadar semtimizde bu tarihi değeri olan evlerin bir çoğu bakımsızlıktan yıkılıp gitti. Devletin yerel yönetimlerin mutlaka bu konulara el uzatıp bu değerlerin kaybolmasına yok edilmesine izin vermemesi sahip çıkması lazım" dedi.


Hürriyet...