02 / 05 / 2024

izmirdeki res projelerine tepki

izmirdeki res projelerine tepki

İzmir’de birçok köyü kapsayan RES projesi için keşfe gelen bilirkişi heyetine, köylü kadınlar tepki gösterdi. Doğalarının yok edilmeye çalışıldığını belirten kadınlar, RES istemediklerini söyledi.

Çeşme'de RES projelerine bilirkişi incelemesi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde Sarnıç ve Ovacık bölgesindeki RES’lerle ilgili, "Kümülatif Çevre Etkisi" keşfi yapıldı.

Cerit RES-Adıyaman Gölbaşı Enerji İletim Hattı için acele kamulaştırma!

154 kV Cerit RES TM-Adıyaman Gölbaşı TM Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Erdek Paşalimanı Poyrazlı Mahallesi'ne RES inşa ediliyor!

Paşalimanı Adası'nda, Erdek'e bağlı Poyrazlı Mahallesi'ndeki RES sayısı her gün artıyor. Konuyla ilgili Poyrazlı Mahallesi sakinleri şunları söylediler: Bu rüzgar santralleri önümüzdeki dönemde 22'ye yükseleceği söyleniyor. Bu santraller, bölgenin eko sistemini de bozuyor' dedi.

Ege Bölgesi'ndeki RES projelerine ilişkin harita hazırlandı!

“Rüzgar Yaşamdan Yana Essin İnisiyatifi” yaptığı basın toplantısında özellikle Ege bölgesindeki RES talanına ilişkin hazırlanan harita paylaştı.

İnci Holding RES projelerine akü üretecek!

İnci Holding’in gelecek 5 yılda 400 milyon lira yeni yatırım planı var. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Gök, “RES’lerde kullanılan akülerin üretimi İnci GS Yuasa ortaklığımızda yapılabilecek bir alan” dedi.

Bodrum Çevre Koruma Platformu üyelerinden Res inşaatına tepki!

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri RES'lere bu kez de inşaat sezonunun kapanmasına rağmen RES inşaatı devam etttiği için tepki gösterdiler.

Muhtarlardan Maltepe projelerine tam destek!

Maltepeli muhtarlar, belediyenin Cevizli’ye şehir parkı, Fındıklı Mahallesi’ne kültür merkezi, Maltepe Meydanı’ndaki trafiğin yeraltına alınması ve Beşçeşmeler’le meydanın birleştirilmesi projelerine tam destek verdi

İzmir Aliağa'ya 2 termik santral ve 17 RES projesi geliyor!

İzmir Aliağa 2012’de 1. derece arkeolojik ist alanı olarak tescil edildi. Ancak şimdi 2 termik santral ve 17 RES projesi için çalışmalarına devam ediyor.

İzmir'de Res davasının keşfi yapıldı!

İzmir’de Çeşme Marina’nın yanındaki Karadağ bölgesinde Okman Enerji şirketinin yapmakta olduğu Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için "ÇED gerekli değildir" kararına karşı Çeşme Belediyesi’nin açtığı iptal kararı davasının keşfi yapıldı.

Mersinli RES Projesi'ne bakanlıktan onay!

İzmir Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı arasında kurulacak Yander A.Ş.'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

TCDD 2016'da YHT projelerine 2 milyar liralık yatırım yapacak!

TCDD'nin 2016 Yılı Yatırım Programı'ndaki ödeneklerinin yüzde 38'i yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine gidecek. Bu yıl yüksek hızlı ve hızlı tren projelerine 2016'da yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapılacak.

izmirdeki res projelerine tepki Haberi

izmirdeki res projelerine tepki

İzmir’in Bayındır, Torbalı ve Kemalpaşa ilçelerine bağlı, Dereköy'den başlayıp Osmaniye, Balcılar, Dernekli, Bayramlı, Osmanlar, Dağtekke, Çamlıbel, Çınardibi, Kamberler köylerini kapsayan RES Projesi imar planları iptal davasının keşfi gerçekleştirildi. Köylülerin, davalı Çevre Bakanlığı’nın ve proje sahibi şirketin avukatlarının yanı sıra, EGEÇEP ve Birleşik Haziran Hareketi üyeleri de köylülere destek için Dereköy’e gitti.


Bilirkişi heyetinin köye geldiği sırada, köylü kadınların kurduğu Dereköy Kadınları Dayanışma Birliği, köy merkezinde organik pazar kurarak, yetiştirdikleri ürünleri sattılar. Köylüler standlarına; ‘Arıma-balıma dokunma’, ‘Kanadını da al git’ yazılı dövizler asarak tepkilerini ifade ettiler. Keşfin ardından bilirkişi heyetinin 30 gün içinde raporu hazırlayıp dosyaya sunması bekleniyor.

Dereköy’de yaşayanlar ve dava avukatları, köyde yaşanan gelişmeleri BirGün’le paylaştı.


Dereköy’de ne oluyor?

Dereköy, İzmir’in en güzel çam ormanlarının yer aldığı, kentin akciğerleri olarak nitelendirilebilecek bir...