21 / 05 / 2024

izmirli mimarlar yarışı

izmirli mimarlar yarışı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından genç mimarlar için kent bulmacası etkinliği düzenlendi. Mimarlar, Kültürpark'ın dört yanına dağılarak mekan bulmacası oyunu oynadı.

İzmir Büyükşehir Belediye binasını genç mimarlar tasarlayacak!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, depremde hasar alan ve yıkılması planlanan büyükşehir binasının tasarımı için yarışma yapacak. 

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

İzmirli İçmimarlar Dünya İç Mekanlar Günü'nü kutladı!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi, Dünya İç Mekanlar Günü'nü İzmir Kültürpark Mogambo Gazinosu’nda düzenlenen bir etkinlikle kutladı. 

İzmir'in genç mimarlarının heyecanlı yarışı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından genç mimarlar için kent bulmacası etkinliği düzenlendi. Mimarlar, Kültürpark'ın dört yanına dağılarak mekan bulmacası oyunu oynadı.

Türk Ytong’tan genç mimarlara sanat dolu yarışma ödülü!

Türk Ytong'un düzenlediği “Şehirden Uzak” konulu Mimari Fikir Yarışması’nı kazanan genç mimarlar ödül olarak, 16. Uluslararası Venedik Bienali’ni ziyaret etti...

Mimarlar Odası'ndan fotoğraf yarışması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Samsun Kentsel Tasarım Yarışması'nda mimara yer verilmedi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi 'Kentsel Tasarım Yarışması'nın jürisinde 'mimara yer vermeyince' Mimarlar Odası ayağa kalktı.

Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor 2017 etkinliği mimarları buluşturdu!

‘Yarışmayla Yapanlar Buluşuyor 2017’ etkinliği, Kaleseramik Merkez Binası, Dr. İbrahim Bodur Konferans Salonu’nda kalabalık bir mimar grubunun katılımıyla gerçekleşti.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Le Corbusier’yi Ankara’da ağırlıyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını önce mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da, ardında da nisan ayında İzmir’de izleyicilerle paylaşmıştı.

Yıldırım Arabayatağı Meydanı için mimari tasarım yarışması yapılacak!

Yıldırım Belediyesi’nin Arabayatağı’na kazandırmayı planladığı meydanın mimari tasarımı yarışması ile belirlenecek. Yarışmanın hayata geçirilmesinde Yıldırım Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile işbirliği yapacak.

izmirli mimarlar yarışı Haberi

izmirli mimarlar yarışı

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Mimarlık Haftası kapsamında genç mimarlar için etkinlik düzenlendi. Etkinlik ile Kültürpark'ın dört yanına dağılan mimarlar mekan bulmacası oyunu oynadı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kültürpark'a dağılan mimar adayları, heyecanlı ve  tempolu bir yarışa katıldı. Proje yürütücüleri Ahenk Yılmaz ve Ali Okan Yılmaz tarafından 3'er kişilik 10 ekip ile düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü.

'Kentte Mekan Bulmacası' yazılı tişörtler giyen mimarlar, Kültürpark haritaları üzerinde 'Kubbesi var cami değil, kulesi var minare değil', '60'larında genç kızlarız görenleri hala hayran bırakırız' yazılı ipuçları bıraktı. 3 saat içinde doğru sonuca ulaşan mimarlar ödüllerini aldı.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, kentte unutulmuş birçok yerin gençlerle buluşturulması gerektiğini söyledi. Alpaslan, bu tür organizasyonaların devamının geleceğini...