10 / 05 / 2024

İzmir'in genç mimarlarının heyecanlı yarışı!

İzmir'in genç mimarlarının heyecanlı yarışı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından genç mimarlar için kent bulmacası etkinliği düzenlendi. Mimarlar, Kültürpark'ın dört yanına dağılarak mekan bulmacası oyunu oynadı.



Mimarlar Odası  İzmir  Şubesi, Mimarlık Haftası kapsamında genç mimarlar için etkinlik düzenlendi. Etkinlik ile Kültürpark'ın dört yanına dağılan mimarlar mekan bulmacası oyunu oynadı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kültürpark'a dağılan mimar adayları, heyecanlı ve  tempolu bir yarışa katıldı. Proje yürütücüleri Ahenk Yılmaz ve Ali Okan Yılmaz tarafından 3'er kişilik 10 ekip ile düzenlenen yarışma büyük ilgi gördü.

'Kentte Mekan Bulmacası' yazılı tişörtler giyen mimarlar, Kültürpark haritaları üzerinde 'Kubbesi var cami değil, kulesi var minare değil', '60'larında genç kızlarız görenleri hala hayran bırakırız' yazılı ipuçları bıraktı. 3 saat içinde doğru sonuca ulaşan mimarlar ödüllerini aldı.

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Halil İbrahim Alpaslan, kentte unutulmuş birçok yerin gençlerle buluşturulması gerektiğini söyledi. Alpaslan, bu tür organizasyonaların devamının geleceğini açıkladı. 


Geri Dön