19 / 07 / 2024

izmit ışıklı cami restorasyon

izmit ışıklı cami restorasyon

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, Bağlıca Köyü’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

Akkuş Gayrimenkul Beylikdüzü’nde cami ve kreş inşa edecek!

Alya markası ile gayrimenkul ve inşaat sektöründe hayata geçirdiği nitelikli projeler aracılığıyla Beylikdüzü’nün gelişiminde öncü olan Akkuş Gayrimenkul, bölgeye 3 bin 296 metrekare büyüklükte kreş ve 3 bin 17 metrekare büyüklükte cami inşa  edecek.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

İzmit'te cami inşaatında duvar çöktü!

İzmit'te, yeniden inşa edilen bir caminin taş örme duvarı, yağmur nedeniyle çöktü. Çöken duvarın enkazının kaldırılması için çalışma gerçekleştirdi.

Kepez Dokuma Fabrikası Cami hizmete açıldı!

Antalya Kepez Dokumapark'ta bulunan ve tarihe tanıklık etmiş Dokuma Fabrikası Cami hizmete açldı.

İzmit Yeşil Cami yenilendi!

İzmit Belediyesi cami yenileme çalışmalarına devam ediyor. Belediye bu kapsamda Yeşil Cami'deki tadilat çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak camiyi hizmete açtı

Bursa Büyükbalıklı'ya meydan ve cami!

Bütünşehir sınırları içerisindeki tüm bölgelerin her türlü eksiğini gideren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Büyükbalıklı'ya meydan ve cami kazandırıyor.

İzmit'te cami inşaatından düşen işçi yaralandı!

İzmit'te çalıştığı cami inşaatından düşen işçi yaralandı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan inşaat işçisi Mehmet Ağırağaç, tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İzmit Yeşil Cami Ramazan'da tamam!

Şimdiye kadar çok sayıda caminin eksiğinin giderilmesini sağlayan İzmit Belediyesi tarafından, Kadıköy mahallesinde bulunan Yeşil Cami’de de çalışma yapılıyor. Caminin Ramazan ayında tamamlanması planlanıyor...

Samsun Şerefiye Cami tanıtıldı!

’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ başlıklı sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'ne yapılacak olan Şerefiye Cami ile ilgili ayrıntıları ilk kez paylaştı.

Batman Erköklü köyünde 3 katlı modern cami inşa ediliyor!

Batman’la birleşen Erköklü (Ermi) köyü yeni 3 katlı modern bir Camiye kavuşuyor. Kent merkeziyle birleşen Erköklü’nün, ihtiyaç duyduğu modern bir Camiye kavuşması için hayırseverlerin desteğiyle İbadet evinin büyük bölümü tamamlandı.

Simav'a çelik cami!

Kütahya’nın Simav İlçesi Tabakhane Mahallesi’nde İzmirli hayırsever işadamı Mehmet Tiryaki tarafından Simav depreminde yıkılan 115 yıllık caminin yerine, 9 şiddetinde depreme dayanıklı çelik cami yaptırıldı.

İzmit Ulu Cami'nin yıkım kararı yargıya taşındı!

Tuna Evleri yapılırken yıkılmak istenen ancak yargı kararıyla yıkımı durdurulan Ulu Camii, şimdi de yakınında açılan tekel bayi sebebiyle mahkemelik oldu. Cami Yaşatma Derneği, konunun takipçisi olacak.

Kadıköy rıhtım bölgesine Ulu Cami yapılacak!

Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talepleri doğrultusunda, Kadıköy rıhtım bölgesine, kalabalık cemaate uygun büyüklükte yeni bir ‘Ulu Cami’ yapılacak. Nuhoğlu, cami projesi için hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

izmit ışıklı cami restorasyon Haberi

izmit ışıklı cami restorasyon

İzmit Belediyesi yok olmaya yüz tutan tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ediyor. İzmit Belediyesi'nde yer alan habere göre, şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore eden İzmit Belediyesi, Bağlıca Köyü’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

İzmit merkeze yaklaşık 45 kilometre mesafedeki Bağlıca Ortaköy mevkiinde bulunan ve 1800’lü yıllarda inşa edildiği tahmin edilen Işıklı Camii restorasyonun tamamlanmasının ardından ilk namaz ile birlikte açıldı.

500 BİN LİRA HARCANDI

Osmanlı döneminde çevre köylerin Cuma namazı için toplandıkları Işıklı Camii’nde Kadir Gecesi ve diğer mübarek gecelerde ışık süzüldüğü rivayet edildiği için camiye bu isim verilmiş. Camiinin restorasyonu için 500 bin Türk Lirası...