16 / 05 / 2024

izmit kolordu misafirhanesi yıkıldımı

izmit kolordu misafirhanesi yıkıldımı

Abdulaziz'in Av Köşkü olarak da bilinen ve günümüzde müze olarak kullanılan Kasr-ı Hümayun'un yakınında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda lağvedilen 15. Kolordu Komutanlığı'nın misafirhane olarak kullandığı binanın yıkımı gerçekleştiriliyor...

Kayseri Şehir Hastanesi’ne hasta yakını misafirhanesi inşa edilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Şehir Hastanesi için hasta yakını misafirhanesi inşa edileceğini açıkladı. 

Gebze'ye kent misafirhanesi inşa edilecek!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Gebze'ye kent misafirhanesi inşa edeceklerini söyledi.

Sancaktepe Uluçınarlar Misafirhanesi açıldı!

Yaşlı vatandaşlara yönelik olarak hizmet verecek olan Sancaktepe Uluçınarlar Misafirhanesi eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla açıldı.

Bursa'ya hasta yakınları misafirhanesi inşa ediliyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi kente Hasta Yakınları Misafirhanesi kazandırıyor.

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası düzenleme ihalesi 4 Nisan'da!

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası General Eşref AKINCI Kışlası Cami, 1 Adet Şadırvan, 2 Adet Tribün, 1 Adet Protokol Tribün ihalesi 4 Nisan'da yapılacak.

Mamak'taki 4. Kolordu'ya 3 büyük proje!

Mamak’ta ki 4. Kolordu ve 28. Mekanize Tugayı için Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’den 3 büyük proje teklifi geldi. İşte o projeler...

Real İzmit AVM Not Gayrimenkul'e satıldı!

METRO Properties'in sahibi olduğu ve geliştirdiği, 2000 yılında hizmete açılan 29 mağazalı Real izmit Alışveriş Merkezi, Not Gayrimenkul'e satıldı.

İzmir Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karabağlar Belediyesi'nin işbirliğiyle yaptırılacak Karabağlar Kız Öğrenci Misafirhanesi’nin temeli atma töreni gerçekleşti. Misafirhanenin yapımı toplamda 6 milyon 228 bin TL’yi bulacak.

İzmir Konak'ta kaçak cami misafirhanesi yıkıldı!

İzmir Konak'ta belediyeden alınan onayla inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın girişi, imar kayıtlarına göre yol görünmesine rağmen kaçak yapılmış cami misafirhanesi

Üsküdar Mihrimah Sultan Misafirhanesi binası kaçak mı?

İSTANBUL’da Üsküdar Belediyesi tarafından, TÜRGEV’e tahsis edilen Mihrimah Sultan Misafirhanesi’nin, tapu kayıtlarında ‘arsa’ olarak yer aldığı ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Erdal Tüfekçi binanın kaçak olduğunu savundu.

İzmit'teki Emekli Evleri 5 yıldızlı otel konforunda!

izmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla hizmete sokulan ve Türkiye'ye örnek olan emekli evlerinden en az 5 bin kişinin yararlandığı öğrenildi.

Diyarbakır'da 7'inci Kolordu Komutanlığı ihate duvarı geri çekildi!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın başlattığı yol genişletme çalışmasında bir ilk yaşanarak, belediyenin talebi üzerine 7'inci Kolordu Komutanlığı ihate duvarını 8-10 metre geri çekti.

İzmit TOKİ Konutları'na yeni yol yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, izmit ilçesi TOKİ Konutları orman köy yolu yapımıyla ilgili ihale açtı. İhale, TOKİ Konutları'na 1.45 kilometrelik asfalt ve beton yol yapımını içeriyor.

izmit kolordu misafirhanesi yıkıldımı Haberi

izmit kolordu misafirhanesi yıkıldımı


İzmit'te 'Tarih Koridoru' projesi kapsamında onlarca cami, hamam, Konak ve tarihi evleriyle ünlü Kapanca Sokağı başta olmak üzere bir çok tarihi değerin restorasyonu yapıldı. Bu proje kapsamında, Abdulaziz'in Av Köşkü olarak da bilinen ve günümüzde müze olarak kullanılan Kasr-ı Hümayun'un yakınında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda lağvedilen 15. Kolordu Komutanlığı'nın misafirhane olarak kullandığı binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Misafirhanenin yıkımı tamamlandığında İzmit Saat Kulesi, Kasr-ı Hümayun Saray Müze, şu anda Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün bulunduğu tarihi binaların kapsadığı 20 dönümlük alan 'Kültür Tepesi' adı altında İzmitlilerin hizmetine sunulacak. 


PİERRE LOTİ VEYA PARİS RESSAMLAR TEPESİNE BENZEYECEK


İzmit'te oluşturulan 'Kültür Tepesi'nin Avrupa standartlarında bir alan oluşturulacağını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bu yıkımla ilgili olarak şunları söyledi


Kolordu misafirhanesi 3 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor....