05 / 05 / 2024

izmit konya yüksek hızlı tren projesi

izmit konya yüksek hızlı tren projesi

İstanbul-Konya hattında YHT seferleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da düzenlenen törende yaptığı açıklamada, İzmit-Konya arasını 3,5 saatte kat edecek olan trenin 1 hafta boyunca ücretsiz olacağını duyurdu.

İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik vefat etti!

Konya Karaman eşrafından merhum A. Latif Dirik ve merhume Bahriye Dirik'in oğlu İnşaat Yüksek Mühendisi Özdoğan Dirik yaşamını yitirdi. 

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

İzmit Kuruçeşme Polis Merkezi, kirası yüksek gelince taşındı!

İzmit İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Kuruçeşme Polis Merkezi, kirası yüksek olduğu için taşınma kararı aldı.

Konya'da metrekare fiyatları yüksek!

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, Konya'daki emlak fiyatlarını değerlendirdi. Altınay, emlak fiyatlarının yüksek olmadığını ancak metrekarelerin fazla olduğu için fiyatların arttığını söyledi.

Dünyanın en yüksek ikinci viyadüğü Hadim'e yapılıyor!

Konya-Alanya arasını 2 saate düşürecek olan Eğişte viyadüğü inşaatı için şantiye kurulumu tamamlandı. Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu "Eğişte Viyadüğü Projesi dünyada en yüksek ikinci viyadük olma özelliğini taşıyor" dedi.

Konya-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Konya-Aksaray- Nevşehir- Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. Gürer, sorularının Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmit Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu 210 günde tamamlanacak!

İzmit Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu İnşaatı'nın yapım ihalesi geçtiğimiz ay yapılmıştı. İzmit Belediyesi yetkilileri, ihaleye katılan 14 firma içinde en düşük teklifi veren(3 milyon 29 bin 61 TL) AK Yapı firmasının kazandığını açıkladı.

Beyşehir Devlet Hatenesi en yüksek bütçeli ilçe hastanesi olacak!

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir ilçesine kazandırılacak yeni Devlet Hastanesi’nin Türkiye’nin bütçesi en yüksek ilçe hastanesi yatırımı olacağını söyledi.

Ankara-Konya hattına çok yüksek hızlı tren!

TCDD'nin Siemens'ten temin ettiği ve test sürüşleri tamamlanan yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında hizmete girdi. Tren 320 km hız yapabiliyor.

Çok Yüksek Hızlı Tren sefere başladı!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında hizmete girdi.

Çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT'de hizmete girdi!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

Ankara-Konya YHT'de çok yüksek hızlı trenler sefere başladı!

TCDD tarafından Alman Siemens firmasından temin edilen ve test sürüşleri tamamlanan turkuaz renkli yeni çok yüksek hızlı tren setlerinden ilki Ankara-Konya YHT hattında bugün hizmete girdi.

Mustafa Kaş: Konya'da yüksek katlı binalar silueti bozuyor!

Kentsel dönüşüm ile birlikte hızlı bir şehirleşme sürecine giren Konya’da yüksek katlı binalar mantar gibi çoğalıyor. Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı Mustafa Kaş, yüksek katlı binaların şehrin siluetini bozduğunu söyledi.

izmit konya yüksek hızlı tren projesi Haberi

izmit konya yüksek hızlı tren projesi


İstanbul-Konya hattında Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da düzenlenen törende yaptığı açıklamada, İzmit-Konya arasını 3,5 saatte kat edecek olan trenin 1 hafta boyunca ücretsiz olacağını duyurdu. Erdoğan, “Kocaeli halkı da Konya treninden ücretsiz yararlanacak” dedi.


Manşet...