21 / 05 / 2024

izmit köylerinde risk analizi çalışmaları

izmit köylerinde risk analizi çalışmaları

İzmit Belediyesi’nin köylerde yönelik risk analiz çalışmaları devam ediyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Böğürgen, Süverler, Kısalar ve Sarışeyh köylerinde de benzer çalışma yapıldı...

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Türkiye'nin risk primi son 2 ayın en düşük seviyesinde: 466 baz puana düştü! 

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 466 baz puana gerilerken, 14 Mayıs tarihinden bu güne en düşük seviyesine indi. Peki risk primindeki düşüşü hangi durumlar etkiledi?

Trakya’da arsa satışları patladı, fiyatlar dörde katlandı! Kırklareli köylerinde bile arsaların metrekaresi bin 500 TL!

Olası Marmara depremi korkusuyla güvenli bina ve zemin arayışına giren İstanbullular Trakya’ya göç ediyor. Bölgeye artan talep ile birlikte arsa satışları da dörde katlandı. Kırklareli’nin köylerinde bile arsaların metrekare fiyatları bin 500 liraya dayandı.

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar artık bina risk raporu istiyor!

Deprem sonrası konutların sağlamlığı artık daha fazla sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiracıların artık bina risk raporu istediğini söyledi...

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Tekirdağ’daki binaların yüzde 60'ı 2000 yılı öncesi yapıldı, büyük bir kısmı risk içerisinde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tekirdağ'da 200 bin binamız var. 200 bin binamızı incelediğiniz zaman yüzde 60 binamız 2000 yılı öncesi yapılmış yapılar. Yani 99 yönetmeliği sonrası yapılmış yapılar. Bu yapıların da büyük bir kısmı risk içerisinde" dedi.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Küresel risk sermayesinde hedef 1 trilyon dolar!

Küresel Risk Sermayesi raporuna göre, risk sermayesi kapsamında yapılan yatırımların şirketlere  gelecek 5 yıl içinde 1 trilyon dolara ulaşacağı düşünülüyor.

İzmir'in köylerinde arsa fiyatları uçtu!

İzmir'in merkezinde ve köylerinde bulunan arsaların değerleri arttı. İzmir'in köylerinde arazi fiyatları son 4 yılda yüzde 120 artış gösterdi.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü inşaatında son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ile Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün 252 metre yüksekliğindeki kulesine çıkarak incelemelerde bulundu.

İzmit Kültür Tepesi 2. etap çalışması başlıyor!

İzmit Belediyesi tarafından Tarih Koridoru Projesi kapsamında Kültür Tepesi 2. etap çalışması başlayacak. Nevzat Doğan, “Kültür Tepesi, yapacağımız çalışmayla sanatın merkezi haline gelecek." dedi.

Doka, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne özel çözümler sunuyor!

İnşaat kalıbı sektörünün önemli şirketlerinden Doka'nın, 2016'nın başında açılması planlanan ve dünyanın en uzun ikinci köprüsü özelliğini taşıyan İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'ne özel çözümler sunduğunu açıkladı.

İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı!

İstanbul - İzmir arasını karayoluyla 3,5 saate indirecek olan Gebze Orhangazi İzmir Otoyol Projesi’nin en önemli parçası olan İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü’nde çalışmalar hızlandırıldı.

izmit köylerinde risk analizi çalışmaları Haberi

izmit köylerinde risk analizi çalışmaları


İzmit Belediyesi’nin köylerde yönelik risk analiz çalışmaları devam ediyor.


İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Zemin Araştırma Birimi tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Böğürgen, Süverler, Kısalar ve Sarışeyh köylerinde de benzer çalışma yapıldı. Yetkililer 4 köydeki çalışma ile deprem, yangın, sel, heyelan ve çevresel risklerin tek tek belirlenerek kayıt altına alındığını söylediler. Köyleri adım adım gezen muhtar ve vatandaşlarla görüşen İzmit Belediyesi yetkilileri, görüşmeler sırasında ortaya çıkan talepleri de ilgili kurum ve kuruluşlara resmi bir yazıyla bildirdiklerini söylediler. İzmit Belediyesi’nce şimdiye kadar 43 köyün risk analiz çalışmasının tamamlandığın geri kalan 7 köydeki çalışmanın da birkaç hafta içinde tamamlanacağı öğrenildi.



Kocaeli...