16 / 05 / 2024

izmit orduevi misafirhanesinin yıkımı yapıldımı

izmit orduevi misafirhanesinin yıkımı yapıldımı

Abdulaziz'in Av Köşkü olarak da bilinen ve günümüzde müze olarak kullanılan Kasr-ı Hümayun'un yakınında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda lağvedilen 15. Kolordu Komutanlığı'nın misafirhane olarak kullandığı binanın yıkımı gerçekleştiriliyor...

Fenerbahçe Orduevi'ndeki inşaat çalışmaları TBMM'de!

İstanbul Fenerbahçe Orduevi yerleşkesindeki inşaat çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gazi Orduevi'nin bulunduğu alanın imar planına ilişkin iddialar TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Gazi Orduevi'nin de bulunduğu alanın imar planının değiştirileceği iddiasını meclis gündemine taşıdı..

Fenerbahçe Orduevi parselasyon planı askıda!

Kadıköy Fenerbahçe Orduevi'nin parselasyon planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün askıya çıkarıldı...

Gelibolu Orduevi sahil yolu düzenlenecek!

Gelibolu Orduevi altı sahil yolu mimari, peyzaj uygulama projelerinin birinci etabının yapım işi ihalesi yapıldı. Proje 245 günde tamamlanacak.

Eski Adana Orduevi binası yıkılıyor!

Adana Müze Kavşağı’ndaki eski Orduevi’nde karargah, yemekhane ve yatakhane olarak kullanılan binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Aksaray Orduevi yıkılıyor!

İstanbul Fatih'teki Aksaray Orduevi yıkılarak yeniden yapılacak. 15 Temmuz öncesinde Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, Fatih Belediyesi'yle imar ve inşaat detaylarını görüşerek yeni projeleri hakkında bilgi verdi ve yeni orduevinin projesiyle ilgili çalışma başlattı.

Real İzmit AVM Not Gayrimenkul'e satıldı!

METRO Properties'in sahibi olduğu ve geliştirdiği, 2000 yılında hizmete açılan 29 mağazalı Real izmit Alışveriş Merkezi, Not Gayrimenkul'e satıldı.

Davut Çetin: Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin tamamı taşınmalı!

ATSO Başkanı Davut Çetin Cumhuriyet Meydanı'ndaki Orduevi dahil kamu sosyal tesislerinin tamamının taşınması gerektiğini söyledi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın yılın ilk meclis toplantısında Başkan Davut Çetin'den ilginç bir öneri geldi.

İzmit'teki Emekli Evleri 5 yıldızlı otel konforunda!

izmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan'ın talimatıyla hizmete sokulan ve Türkiye'ye örnek olan emekli evlerinden en az 5 bin kişinin yararlandığı öğrenildi.

TOKİ Sivas Merkez orduevi inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Sivas Merkez 1 adet orduevi, 1 adet er gazinosu, 1 adet komutan konutu, 1 adet nizamiye, 1 adet teshin merkezi, 3 araçlık ve 5 araçlık otopark ile spor alanları inşaatı ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Sivas Merkez'de orduevi yaptıracak!

TOKİ Sivas Merkez'de 1 adet orduevi, 1 adet er gazinosu, 1 adet komutan konutu, 1 adet nizamiye, 1 adet teshin merkezi, 3 araçlık ve 5 araçlık otopark ile spor alanları yaptıracak.

İzmit TOKİ Konutları'na yeni yol yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, izmit ilçesi TOKİ Konutları orman köy yolu yapımıyla ilgili ihale açtı. İhale, TOKİ Konutları'na 1.45 kilometrelik asfalt ve beton yol yapımını içeriyor.

İzmit'e iki yeni yol açılıyor!

Büyükşehir Belediyesi izmit'in batısında iki yeni imar yolunu açma çalışmalarında işin sonuna geldi. Büyükşehir Belediyesinin Derince bölgesinde açtığı iki yeni yol, trafiğin en sorunlu olduğu bölgeleri nispeten rahatlatacak.

izmit orduevi misafirhanesinin yıkımı yapıldımı Haberi

izmit orduevi misafirhanesinin yıkımı yapıldımı


İzmit'te 'Tarih Koridoru' projesi kapsamında onlarca cami, hamam, Konak ve tarihi evleriyle ünlü Kapanca Sokağı başta olmak üzere bir çok tarihi değerin restorasyonu yapıldı. Bu proje kapsamında, Abdulaziz'in Av Köşkü olarak da bilinen ve günümüzde müze olarak kullanılan Kasr-ı Hümayun'un yakınında bulunan ve geçtiğimiz yıllarda lağvedilen 15. Kolordu Komutanlığı'nın misafirhane olarak kullandığı binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Misafirhanenin yıkımı tamamlandığında İzmit Saat Kulesi, Kasr-ı Hümayun Saray Müze, şu anda Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğünün bulunduğu tarihi binaların kapsadığı 20 dönümlük alan 'Kültür Tepesi' adı altında İzmitlilerin hizmetine sunulacak. 


PİERRE LOTİ VEYA PARİS RESSAMLAR TEPESİNE BENZEYECEK


İzmit'te oluşturulan 'Kültür Tepesi'nin Avrupa standartlarında bir alan oluşturulacağını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan bu yıkımla ilgili olarak şunları söyledi


Kolordu misafirhanesi 3 bin 500 metrekarelik alanı kapsıyor....