14 / 05 / 2024

İzmit sit değişikliği

İzmit sit değişikliği

İzmit Belediyesi'nde sit değişikliği yapıldı. Orhan, Hacıhasan, Veliahmet, Akçakoca, Kozluk ve Kemalpaşa Mahallelerinin bir bölümünü kapsayacak. 17 Kasım Pazartesi günü Belsa 9. katta vatandaşların da katılabileceği bir toplantı yapılacak.

Maltepe Dragos 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Dragos 3. Derece Doğal Sit Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, 3. Derece Doğal Sit Alanı, Zekeriyaköy Toplu Konut Alanı 1789 Ada 1 Parsel, 1790 Ada 1 Parsel Ve 1791 Ada 3 Parsele İlişkin Koruma Amaçlı UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çeşme projesindeki sit değişikliğine tepki!

İzmir’in Kanal İstanbul’u şeklinde belirtilen Çeşme Projesi için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgenin niteliğinde değişikliğe gitti. Çevrecilerin açtığı davalar sonucunda, Danıştay tarafından bilirkişi incelemesi yapılması kararı alındı. 

Gürsel Tekin'den Kilyos'taki sit arazisinin imar planı değişikliğine tepki!

İstanbul Kilyos'ta, sit alanında bulunan 30 bin metrekarelik arazinin imarı değiştirilip, otel yapılacak şekilde düzenlendi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuyla ilişkin açıklamalarda bulundu...

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Sit alanlarında koruma alanı değişikliği meclis gündeminde!

Sit alanı ilan edilen ovalarda koruma alanı değişikliğine gidilip gidilmediği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çamlıca'da imar planı değişikliği!

Üsküdar Çamlıca’da bulunan bir donatı alanı daha plan değişikliğiyle imara açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘doğal ve kentsel sit alanında’ yaptığı plan değişikliğiyle 2 bin 744 metrekarelik alanı ‘özel eğitim alanı’ ilan edildi.

Anıtkabir'de plan değişikliği mi yapılacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Anıtkabir koruma amaçlı imar planına herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını belirterek, "Anıtkabir sit alanı içindedir. Burada herhangi bir plan değişikliği söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

Urla Hacılar Koyu'ndaki villalara sit değişikliği!

İzmir Urla'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da arasıra tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’ndaki villaların SİT durumuyla ilgili ilk olarak yürütmeyi durdurma kararı veren 2′inci İdare Mahkemesi’nden bu kez SİT değişikliği için iptal kararı çıktı.

Datça İskele Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Muğla Datça ilçesine bağlı İskele Mahallesi, Yeni Burgaz Mevkii 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalan alana ilişkin 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı plan notu değişikliği askıya çıktı...

Datça Reşadiye imar planı notu değişikliği askıda!

Muğla Datça ilçesine bağlı Reşadiye Kentsel ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde kalan alana ilişkin 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planın plan notu değişikliği 22 Mayıs'ta askıya çıktı...

İzmit sit değişikliği Haberi

İzmit sit değişikliği

İzmit'te 6 mahalle için sit değişikliği İzmit Belediyesi'nde vatandaşlara sit alanı bilgilendirmesi yapılacak. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Orhan, Hacıhasan, Veliahmet, Akçakoca, Kozluk ve Kemalpaşa Mahallelerinin bir bölümünü kapsayan yerlerle ilgili 17 Kasım Pazartesi günü Belsa 9. katta vatandaşların da katılabileceği bir toplantı yapılacak. Toplantıda İç Kale ve Çevresi Kentsel, III. Derece Arkeolojik Sit Alanı ile II. Derece Doğal Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı İlave ve Revizyonu konularında bilgilendirme yapılacağı öğrenildi. Söz konusu bölgeyle ilgili daha önceden hazırlanan planlar üzerinde revizyon yapıldığını söyleyen yetkililer, konuyla ilgilenenlerin toplan tıva gelerek burada karşılıklı görüş alış verişinde bulunulabileceğini bildirdiler. 


Özgür...