27 / 04 / 2024

İzmit Yeni Hamam ne zaman bitecek

İzmit Yeni Hamam ne zaman bitecek

İzmit Hacı Hasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi 396 ada 3 parselde bulunan Yeni Hamam’da süren restorasyon çalışmaları nedeniyle, öğrenciler için yol yapıldı.

TOKİ'den İzmit'e dev proje müjdesi! Tam 711 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İzmit'te 711 konutluk yeni proje inşa edecek. Projede ayrıca konutların dışında 12 adet dükkan da bulunacak.

TOKİ Kocaeli İzmit projesiyle tam 989 yeni konut geliyor! 

TOKİ Kocaeli İzmit projesiyle tam 989 yeni konut geliyor. Merakla beklenen projenin ihalesi 13 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ İzmit projesi için yeni tarih belli oldu! 989 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kocaeli İzmit 2023 projesi için yeni tarih belli oldu. 989 konutluk yeni proje 13 Haziran'da ihaleye çıkacak.

TOKİ'den İzmit'e tam 711 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İzmit'te tam 711 konutluk yeni proje inşa edecek. Projede 12 adet dükkan da yer alacak.

TOKİ İzmit projesiyle 989 yeni konut geliyor! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen İzmit projesiyle tam 989 yeni konut geliyor. Bu tarihi sakın kaçırmayın...

TOKİ'den İzmit'e 1105 yeni konut ve 6 dükkan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli İzmit Cedit Mahallesi'nde 1105 yeni konut ve 6 adet dükkan inşa edecek.

TOKİ'den Amasya Hamamözü'ne 106 yeni konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Amasya Hamamözü'nde 106 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi 30 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Tokat'taki 500 yıllık yapıya turistler akın ediyor!

Tokat’ın Zile ilçesinde Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen mülkiyeti Bıyıklı İbrahim Ağa Vakfı’na ait Yeni Hamam’ın giriş kapısının üzerinde bulunan ’kuş sarayı’, yerli- yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sibel Gönül: Yeni İzmit'i oluşturacağız!

AK Parti İzmit Belediye Başkan Adayı Sibel Gönül, Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şubesi’ne yaptığı ziyarette konuştu. Gönül “Eski İzmit’i koruyarak yeni İzmit’i oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

İzmit'e 23 yeni mahalle konağı inşa edildi!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmit Belediyesi, ilçeye 23 yeni mahalle konağı inşa etti.

İzmit'teki Yeni Hamam restore edildi!

İzmit’te yer alan tarihi bir eser daha İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yok olmaktan kurtarılarak restore edildi.

İzmit'e yeni bir mahalle konağı daha geliyor!

İzmit Belediyesi mahalle konaklarına bir yenisini daha ekliyor, yeni konağın Sekbanlı Köyü’ne yapılacağı bildirildi.Sekbanlı Köyü’nde yapılacak konağın ihalesi ile için 10 firma doküman aldı.

İzmit Yeni Hamam ne zaman bitecek Haberi

İzmit Yeni Hamam ne zaman bitecek

İzmit Hacı Hasan Mahallesi Sırrıpaşa Caddesi 396 ada 3 parselde bulunan Yeni Hamam’da süren restorasyon çalışmaları nedeniyle, bu bölgede bulunan 50.Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’na çıkış yolu yaklaşık üç aydır kapalıydı. 


Restorasyon çalışmaları bir yandan sürerken, 19 Eylül’de başlayacak yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğrencilerin sıkıntı yaşamaması için buradaki yol genişletildi ve geçici olarak yeniden hizmete açıldı. Öğrencilerin güvenliği için de sokağın girişine (hamamın giriş kapısı) araç parkı yapılmaması uyarısında bulundu.


18.YÜZYIL ESERİ


Envanter kayıtlarında 1. derece anıtsal tescilli kaydı bulunan hamam, 2013 yılında İzmit Belediyesi mülkiyetine geçmişti. 2013­2015 yılları arasında röleve restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanan hamam için koruma kurulundan onaylanıp 2016 yılının ilk aylarında ihalesi yapıldı. 18.Yüzyıl’da inşa edilen Yeni Hamam’ın restorasyonunu ARS Mimarlık yürütüyor. Kontrol ise, İzmit Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nde....