03 / 05 / 2024

İzmitte Hocalı Şehitler Anıtı

İzmitte Hocalı Şehitler Anıtı

İzmit Belediyesi tarafından, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında, 26 Şubat 1992'de katledilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişi anısına Hocalı Şehitleri Anıtı yapıldı.

SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri için çalışmalar başladı. Bu kapsamda İstanbul'da da düzenlenecek etkinlikler sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bazı saatlerde kapalı olacak. İşte köprünün kapalı olacağı saatler...

1915 Çanakkale Köprüsü'ne anlamlı tasarım! 

18 Mart 2017 tarihinde temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, için geri sayım başladı. Dünyanın en uzun açıklıklı asma köprüsü unvanına sahip olacak köprünün Suluca Viyadüğü ayakları da Şehitler Abidesi'nden esinlenerek tasarlandı.

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

TOKİ'den İzmir'e 3 yeni okul müjdesi! İhalesi yarın!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Karabağlar'a yeni okul müjdesi!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Ekim'de yapılacak.

TOKİ'den İzmir Karabağlar'a 3 yeni okul!

İzmir İli Karabağlar İlçesi 16 Derslikli Eski İzmir İlkokulu, 32 Derslikli Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Ortaokulu ve Şehitler Mahallesi 24 Derslikli Katip Çelebi Ortaokul ve İlkokulu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Cizre'de bombalanan emniyet binası parka dönüştürülüyor!

Şırnak Cizre'de PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu ağır hasar alan emniyet binasının bulunduğu alana Şehitler Anıtı ve Parkı yapılıyor.

Elazığ'daki bombalanan emniyet binasının yerine yapılan millet bahçesi açılıyor!

Elazığ'da 4 yıl önce PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu hasarlanan emniyet binasının bulunduğu alana, şehitler anısına Millet Bahçesi yapıldı. Millet bahçesinin bu hafta sonu açılması bekleniyor...

İBB: İstanbul Otogarı'nda İSPARK davası reddedildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin, 15 Temmuz Şehitler Otogarı otoparklarının İSPARK AŞ. tarafından işletilmesi yönündeki kararına karşı eski işletmeciler tarafından açılan dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. 

İBB'den 15 Temmuz Şehitler Otogarı açıklaması!

İBB ve Boğaziçi Yönetim AŞ, otogarda bulunan ticari alanların işletilmesinde önceliği, fiilen faaliyet yürüten işletmecilere verme kararı aldı...

Şehitler Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehitler Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Şehitler tarafından kuruldu.

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm Mayıs'ta tamam!

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm mayıs ayına kadar tamamlanacak. Otogar Genel Müdürü Beşli dönüşüm projesinin akıllı peron sistemi, şoförler lokali ve yolcular için kütüphane gibi düzenlemeler yer aldığını açıkladı.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda dönüşüm başladı!

15 Temmuz Şehitler (Esenler) Otogarı’nın işletmesini kazanan İBB iştiraki Boğaziçi Yönetim AŞ alanda dönüşüm çalışmalarına başladı. Otogarda metruk binalar yıkıldı ve yoğun güvenlik önlemleri alındı.

İzmitte Hocalı Şehitler Anıtı Haberi

İzmitte Hocalı Şehitler Anıtı

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak şimdiye kadar birçok eseri kente kazandırdıklarını belirterek, "Bir vefa borcumuzu da Hocalı köyünde katledilen 613 Azeri kardeşimiz için yapmış olduğumuz anıtımızla ödemek istedik. Onların acısını biz de burada onlarla birlikte yaşadık. Zannediyorum ki bu anıt, Türkiye’de de bir ilk oluyor. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" şeklinde konuştu.


İzmit Belediyesi olarak şehit ve gazi ruhunu, anlayışını yaşatmak adına önemli eserler ortaya koyduklarını vurgulayan Doğan, şunları söyledi:


"Yahya Kaptan Anıtı, Çanakkale ruhunun yaşatıldığı Kınalı Asker Açık Hava Müzesi, Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı ve Anıtı, Milli Kimlik ve Direniş Anıtı, Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı, Servetiye'deki siperlerin gün yüzüne çıkarılması, Muhsin Yazıcıoğlu ve Görev Şehitleri Anıtı gibi birçok örnek çalışmayı hayata geçirdik. İzmit'te...