04 / 05 / 2024

İznik Gölü Arıtma Tesisi son durum

İznik Gölü Arıtma Tesisi son durum

Bursa Büyükşehir Belediyesi, maliyeti 40 milyon TL’yi bulan arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımıyla İznik Gölü’nü kirlilikten tamamen arındırıyor..

A101’de 3’lü ankastre set 4200 TL’ye, 3 çekmeceli dondurucu 2900 TL’ye, su arıtma cihazı 2000 TL’ye düştü!

A101 yeni indirimli ürünler kataloğunu resmi internet sitesinden paylaşırken, 25 Mayıs Perşembe gününe özel 3’lü ankastre set 4200 TL’ye, 3 çekmeceli dondurucu 2900 TL’ye, su arıtma cihazı 2000 TL’ye düşecek. İşte A101 fiyat listesi 25 Mayıs 2023 Perşembe...

İznik Gölü kenarındaki Zeytinyağı Fabrikası mevzuata aykırı inşa edildi iddiası!

Mahkeme, Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Murat Evke’nin kızına ait olan İznik Gölü’ne 500 metre uzaklıkta yapılan Zeytinyağı Fabrikası’nın ÇED yönetmeliğine aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

İznik Gölü sahilinde inşa edilen kaçak yapı yıkıldı! 

Orhangazi’de İznik Gölü sahilinde inşa edildiği tespit edilen kaçak yapı Bursa İl Çevre Müdürlüğü kararı ile yıkıldı. 

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündeminde!

İznik Gölü çevresindeki betonlaşma meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İznik Gölü etrafının betonlaşma sorunu mecliste konu oldu!

İznik Gölü etrafının betonlaşması sorunu meclis gündemine taşındı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Van Gölü için 100 milyon liralık arıtma tesisi yapılıyor!

Büyükşehir Belediyesi Van Su ve Kanalizasyon İdaresinden (VASKİ) yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yıllardır beklediği arıtma tesisinin tam kapasite ile çalışması için düğmeye basıldı. 

Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi 19 milyon TL'ye mal olacak!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 19 Milyon TL’ye mal olacak olan Ölüdeniz Atıksu Arıtma Tesisi çalışmasını yerinde inceledi.

Manisa Sarıgöl'e arıtma tesisi inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Sarıgöl’ü atıksu kirliliğinden arındıracak olan atıksu arıtma tesisi için proje çalışmalarında sona gelindi.

İznik Gölü çevresindeki doldurma faaliyetleri TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik Gölü çevresinde belediyelerce yürütülen doldurma faaliyetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi gün sayıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini faaliyete almak için gün saydıklarını açıkladı.

Gördes Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalar başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Gördes’i atıksu kirliliğinden kurtaracak olan atıksu arıtma tesisinin inşaat çalışmalarına başladı.

İznik Gölü Arıtma Tesisi son durum Haberi

İznik Gölü Arıtma Tesisi son durum

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ve belediye bürokratlarıyla birlikte, İznik’te tamamlanma aşamasına gelen arıtma tesisiyle biten alt yapı çalışmalarını inceledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’in bundan sonra en az 50 yıl boyunca atık su sıkıntısı yaşamayacağını savundu. İlçelerin alt yapı meselesini halletmeye başladıklarını, planlama yaparken en az 50 yıllık projeksiyonla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Altepe, İznik’teki çalışmalarda sona yaklaştıklarını ifade etti. Mart ayındaki seçimlerden sonra ilçede bugüne kadar 90 kilometrelik kanalizasyon hattı döşediklerini, yaklaşık 40 milyon TL maliyeti bulunan arıtma tesisinde de sona yaklaştıklarını belirten Başkan Altepe, “İnşallah mayıs ayı sonlarına doğru arıtma tesisini hizmete açacağız. İznik’in tüm atık suları döşediğimiz kolektörler vasıtasıyla arıtma tesisine aktarılacak. Buradan da temiz halde İznik Gölü’ne salınacak. İlçede atık...