29 / 07 / 2024

İznik tarihi eserleri

İznik tarihi eserleri

İznik Emniyet Müdürlüğü'nü arayan bir kişi, Roma dönemine ait lahit bulunduğunu ve üzerinin molozla örtüldüğünü bildirdi. İhbar üzerine polis ve İznik Müze Müdürlüğü görevlileri harekete geçti.

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

TOKİ İznik son başvuru tarihi 31 Aralık!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa İznik projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

Numan Kurtulmuş: İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem!

İstanbul'daki durumun çok iç açıcı olmadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sadece tarihi eserleri restore etmek, ışıklandırmak vesaire, bunlarla olacak şey değil. İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem" dedi. 

Bursa İznik TOKİ kura çekiliş tarihi 2017!

Bursa İznik TOKİ kura çekiliş tarihi 11 Eylül olarak belirlendi. Projede 2+1 ve 3+1 konutlar yer alıyor.

İznik TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

İznik TOKİ son başvuru tarihi 25 Ağustos olarak belirlendi. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Konya'daki tarihi türbeler onarılıyor!

Konya’daki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi türbelerde temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

Daire Karşılığı Afrodit heykeli sattılar!

İzmirli 2 müteahhitin Efes bölgesinde yasadışı mezar kazanlardan edindikleri tarihi eserleri İstanbul'da daire karşılığı satmaya çalıştı. Müteahhitlerin ‘Kat karşılığı mezarcılardan aldık’ dediği eserler arasında paha biçilemeyen 2 bin yıllık Afrodit Heykeli de var.

Topkapı Sarayı yıkım tehlikesi altında!

Gülhane'deki duvarın yıkılmasında sonra Uzmanlar, Tarihi Yarımada’daki metro ve Marmaray’a bağlı sarsıntıların, sert rüzgâr, sel ve olası hafif bir depremin bölgedeki tarihi eserleri tehdit edebileceğini belirtti

Konya Mevlana Caddesi'nde cephe sağlıklaştırma çalışması yapıldı!

Şehir genelindeki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktırma adına önemli projeler yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar da yapıyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

İznik tarihi eserleri Haberi

İznik tarihi eserleri

İznik Emniyet Müdürlüğü'nü arayan bir kişi, Kuzey Çevre Yolu yakınında B.T. adlı müteahhide ait inşaatta Roma dönemine ait lahit bulunduğunu ve üzerinin molozla örtüldüğünü bildirdi. İhbar üzerine polis ve İznik Müze Müdürlüğü görevlileri, inşaat alanına giderek inceleme başlattı. Çalışmalar sırasında lahitin üzerine örtüldüğü iddia edilen moloz ve toprak yığını iş makinesi yardımıyla 5 saat süren çalışma sonucu kaldırıldı. Ancak, moloz ve toprak yığınının altında herhangi bir tarihi esere rastlanmayınca çalışma sonlandırıldı. 



Olay...