28 / 04 / 2024

İztuzu kiralanacak mı

İztuzu kiralanacak mı

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV 'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu.

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.

İşlenmeyen tarım arazileri kiralanacak! İlk kiralama 2025'te!

Tarım arazilerinin verimli kullanılması için atıl haldeki toprakların kiralaması yapılacak. Böylece hem arazi sahibi hem de tüketici kazanacak.

O ilde Haziye ait 17 adet arsa satılacak! 14 tarla kiralanacak! Sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Osmaniye ili, Merkez ilçesinde Haziye ait 17 adet arsa satılacak. 14 tarla kiralanacak! İşte ayrıntılar...

Hazineye ait tarım arazileri çiftçilere kiralanacak!

Çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını imkan vermek amacıyla, nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bulunan hazineye ait tarım arazileri 10 sene süreyle kiraya verilecek.

2023'e kadar 2 milyon hektar arazi kiralanacak!

Tarım arazilerinin etkin ve verimli kullanılması amacıyla çalışmalar devam ediyor. 24 milyon hektar tarım alanının tamamında 2023'e kadar toprak veri tabanı güncellenecek ve toplam 2 milyon hektar arazi kiralanacak. 

Hazine arazisi fırsatı için son tarih 19 kasım!

Hazineye ait tarım arazileri üretici tarafından doğrudan ecrimisil bedelinin yarısına 10 yıl için kiralanacak. Düzenlemeden 218 bin üreticinin yararlanması bekleniyor. Başvuru için son tarih 19 Kasım...

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü'nden kiralık depo ihalesi!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan 3.490 metrekarelik alanın depo olarak kiralanması ihalesi işini ihale edecek. Aylık 8 bin 500 TL'den kiralanacak deponun ihalesi 11 Ocak 2017'de gerçekleşecek.

Gümüşhane Gümüş Otel yeniden kiralanacak!

Gümüşhane İl Genel Meclisi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Gümüş Otel'in yerine yap-işlet-devret modeli yada TOKİ kanalıyla çok amaçlı, turizm, eğitim ve kültür amaçlı proje yapılmasını kararlaştırdı.

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Dalaman Göcek koyları kiralanacak mı?

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Dalaman-Göcek koylarının usulsüz kiralandığı gerekçesiyle, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Göcek koyları ihaleyle kiralanacak mı?

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Göcek koylarının ihaleyle kiralanması ilişkin açıklamada bulundu. Eroğlu, 'Bu alanlar sadece vahşi doğa için değil, aynı zamanda insanlarımızın istifadesine sunulması içindir...' dedi.

Kapadokya Havalimanı kiralama ihalesi 21 Kasım'da yapılacak!

DHMİ Genel Müdürlüğünce yapılacak ihaleyle Nevşehir-Kapadokya Havalimanı açık artırma usulü ile kiralanacak. DHMİ Genel Müdürlüğü, Nevşehir-Kapadokya Havalimanı kiraya vermek için 21 Kasım'da ihaleye yapacak...

Kapodakya Havalimanı ihalesi 21 Kasım'a ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Nevşehir-Kapadokya Havalimanı kiraya vermek için 21 Kasım'da ihaleye yapacak. Yapılacak ihaleyle Nevşehir-Kapadokya Havalimanı açık artırma usulü ile kiralanacak.

İztuzu kiralanacak mı Haberi

İztuzu kiralanacak mı


Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu. Mahkeme, kararı oy çokluğuyla aldı. Kararda, "MUÇEV'in İztuzu'nun doğrudan doğruya kiralama, kullanma izni, işletme hakkı verilebilecek kurum, kuruluş ve kişiler arasında yer almadığı için ihalesiz olarak doğrudan doğruya işletme protokolü imzalanamayacağı ve bu protokolün başbakanlık genelgesine uygun bulunmasına ilişkin başbakanlık işleminde hukuka ve mevzuata uyarlık bulunmadığı" belirtildi.


Mahkemenin kararı üzerine bir açıklama yapan İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) Dönem Sözcüsü Murat Demirci, kararın "İztuzu için kurtuluşa giden mihenk taşı" olduğunu savundu. 



Yeni...