29 / 04 / 2024

İztuzu Kumsalı kim tarafından işletiliyor

İztuzu Kumsalı kim tarafından işletiliyor

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

Dalyan-İztuzu kumsalında koruma çalışmaları etkisini gösteriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Köyceğiz - Dalyan Özel Çevre Koruma bünyesinde yer alan Dalyan - İztuzu kumsalında deniz kaplumbağalarının araştırma-koruma-izleme çalışmaları etkisini gösteriyor.

İztuzu Plajı'nın MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce'nin, İztuzu Plajı ile ilgili tartışmalara ilişkin "Carettaları Muğla Üniversitesine emanet edeceğiz" açıklamasının ardından İztuzu Kumsalı ve Dalyanağzı alanlarının MSKÜ'ye tahsis protokolü imzalandı.

İnşaat ruhsatını kim alır?

İnşaat ruhsatı, yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce düzenlenen izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu inşaat ruhsatını kim alır?

Ev satışında komisyonu kim öder?

Ev alım satım işlemlerinin bir emlakçı aracılığı ile yapılması sonucunda emlakçıya belli bir miktar komisyon ödeniyor. Peki, ev satışında komisyonu kim öder? Ev satışında ne kadar komisyon ödeniyor?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında emlak vergisini kim öder?

Bir ev satın aldığınızı düşünelim. Taşınmaz malın mülkiyetini almanız ile birlikte birtakım vergisel sorumluluklarınız da başlıyor. Peki, ev satışında emlak vergisini kim öder? Vergi nasıl ödenir?

Dükkan stopaj vergisini kim öder?

Taşınmaz sermayeye konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununda sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar stopaj ödemek zorunda oluyor.Peki dükkan stopaj vergisini kim öder?

Mahkeme: İztuzu özel şirkete kiralanamaz!

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Muğla Valiliği bünyesindeki MUÇEV 'in İztuzu kumsalının İngiliz ortaklı özel şirket DALÇEV'e kiralanması konusunda protokol imzalama yetkisi bulunmadığı vurgulayarak, yürütmeyi durdurdu.

Ayıplı maldan kim sorumludur?

Ayıplı malların niteliği ve ayıplı mallardan sorumluluğun kimde olduğu Yeni Tüketici Kanunu kapsamında düzenleniyor. Peki, ayıplı maldan kim sorumludur? Tüketicinin seçimlik hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Ana gayrimenkulün bakımı, korunması,onarımı güvenliği,asansör bakımı gibi pek çok konuda görevli olan apartman görevlisinin kıdem tazminatı bulunuyor.Peki,apartman görevlisinin kıdem tazminatını kim öder?

Oturma ruhsatını kim verir?

Tüm inşaat çalışmaları bitirilen ve oturuma hazır hale getirilen taşınmaz malların yasal olarak inşaatının bittiğinin belirtilmesi ve içerisinde oturumun başlaması için oturma ruhsatının alınması gerekiyor. Peki, oturma ruhsatını kim verir?

Kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?

Kira sözleşmeleri noterde yapılıyorsa damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor.Peki,kira sözleşmelerinde damga vergisini kim öder?Kira sözleşmesi damga vergisi nasıl ödenir?Kira sözleşmelerinde damga vergisi oranları nedir?

İztuzu Kumsalı kim tarafından işletiliyor Haberi

İztuzu Kumsalı kim tarafından işletiliyor

Ortaca'daki İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında toplanan imzalar, ilgili kurumlara gönderildi.


İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri tarafından bir ayda 25 bini sanal ortamda, 13 bin 410'u ise kurulan stantlarda toplanan imzalar, hazırlanan dilekçe ile PTT Ortaca Şubesi'nden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Türkiye Çevre Koruma Vakfına postalandı.


İKUP üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Berna Babaoğlu Ulutaş, 14 Haziran'da başlayan kampanya kapsamında toplanan imzaların 40 bine yaklaştığını söyledi.


İztuzu Plajı'nın özel çevre koruma, arkeolojik sit ve ormanlık alan olduğunu anlatan Ulutaş, şöyle konuştu:


"Bizler plajı bugünkü halinden daha iyiye götürülmek yerine kötüleşmesine neden olacak uygulamaya karşı çıkıyoruz. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de Muğla Valiliği halkın taleplerini ve endişelerini sümen altı ederek hata...