29 / 04 / 2024

Jak Kamhi bsh dava

Jak Kamhi bsh dava

Alman beyaz eşya devi BSH, eski ortağı olan Jak Kamhi'ye karşı açtığı tazminat davasını kazandı. 3 hafta önce çıkan kararla birlikte Kamhi'nin 3 milyon dolarlık malikanesinin de sahibi oldu.

İhracatçıların vize isyanı: Ya sorun çözülsün ya da yeşil pasaport verilsin!

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türk ihracatçıları, ihracatımızın yarıdan fazlasını yaptığımız Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yaptıkları vize başvurularında büyük sorun yaşıyor” dedi.

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra mevcut politikaların devam etmesi durumunda fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi duruma gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini vurguladı.

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Nokia C02 tanıtıldı! İşte özellikleri ve olası fiyatı

Bedavadan biraz pahalı Nokia C02 sessiz duyuruldu. Çıkarılabilir batarya ve 3.5mm kulaklık jakıyla gelen telefon, Polikarbonat bir çerçeve ile üretildi.

Bilen Emlak Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Bilen Emlak Ticaret Ve Danışmanlık Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Akdemir ve Jak Kamhi ortaklığında kuruldu. 

Profilo Holding AŞ iflas etti!

Türkiye’nin en eski sanayicilerinden biri olan Kamhi Ailesi’ne Profilo Holding AŞ ve Profilo Sanayi AŞ için iflas kararı verildi.

Jak Metal İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Jak Metal İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Musbah Jaaka ve R.Musbah A. Jaaka ortaklığıyla kuruldu.

Kartal'da çöken binada kurtarma çalışmaları devam ediyor!

Kartal'da çöken binada yürütülen arama kurtarma çalışmaları, UMKE ile JAK ekiplerinin de desteğiyle devam ediyor...

Kvm Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Kvm Turizm Limited Şirketi bugün Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Şinasi Kerim Kamhi tarafından kuruldu.

Jak Kamhi'nin 3 milyon dolarlık evi eski ortağına geçti!

Alman beyaz eşya devi BSH, eski ortağı olan Jak Kamhi'ye karşı açtığı tazminat davasını kazandı. 3 hafta önce çıkan kararla birlikte Kamhi'nin 3 milyon dolarlık malikanesinin de sahibi oldu.

Alman Bosch'tan Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava!

Profilo'nun kurucusu Jak Kamhi'nin başı bu aralar eski ortağı Alman Bosch şirketi yüzünden dertte. Alman Bosch Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava açtı.

BSH Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

BSH Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Selim Barut Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Habib Başkaya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 400 bin TL sermaye ile 9 Mayıs'ta Ataşehir, İnönü Mahallesi'nde kuruldu.

Kahmi çiftinin Yeniköy'deki villasının yarısı icradan satıldı!

YASEMİN-Cefi Kahmi çiftinin sahibi oldukları 20 milyon liralık villanın yarı hissesi bugün icradan satıldı. Cefi Kamhi’ye ait hissenin yeni sahibi, Bedirhan Esenlik oldu.

Jak Kamhi bsh dava Haberi

Jak Kamhi bsh dava

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Ünlü iş adamı Jak Kamhi (93) ile BSH Hausgerate GmbH arasında 2013 tarihinden bu yana uluslar arası mahkemelerde görülen davanın gerisinde, taraflar arasında anlaşmazlıkla biten ortaklık süreci yatıyor. Kamhi Ailesi, BSH Profilo Elektrikli Gereçler Sanayi A.Ş.'deki yüzde 25 hissesini 2003'te satarak BSH ile olan ortaklığa son verdi. Ortaklık 15 yıl önce sona erse de taraflar arasındaki anlaşmazlık sürdü.

KAMHİ'NİN ALEYHİNE ÇIKTI


BSH tarafı Jak Kamhi'ye karşı 7 Ekim 2003 tarihinde İsviçre'deki Uluslararası Ticaret Odası Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde dava açtı. Şirket anılan davada Kamhi'den tazminat talep etti. Yapılan yargılama sonrası karar 6 Şubat 2017 tarihinde çıktı. Çıkan karar ise Kamhi'nin 544,230 dolar ve 1.900.487 Euro'yu, faizi ile BSH'a ödemesi yönünde oldu.

NEW YORK'TAKİ EVİ ALMAK...