29 / 04 / 2024

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Jak Eskinazi, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerden sonra mevcut politikaların devam etmesi durumunda fabrikaların kapanabileceğini belirterek rekabetçi duruma gelebilmek için liranın dolar karşısında yaklaşık yüzde 20 zayıflaması gerektiğini vurguladı.



Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi, ekonomiye ilişkin yaptığı konuşmada 6 Şubat’ta meydana gelen depremin etkilediği bölgelerinde tekstil sektörünün enkaz altında kaldığına değinerek, “Kahramanmaraş bölgesi, Türkiye için tekstil üretiminin ana merkezi. Bunun için orada o bölgede meydana gelen deprem hepimize tesir ediyor. Biz bu sorunları bir an önce aşabilmek amacıyla buradaki arkadaşlarımız, diğer bölgelerdeki arkadaşlarımız da istekleri karşılamak, siparişleri yerine getirebilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Göstermeye de devam ediyorlar. Orada ki fabrikalar da zamanla üretime başlarken, daha da üretim yaparak Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu hammaddeyi ülkemize ve ihracatımıza sunmaya çalışacaklar” dedi.

İhracatçılar Birliği: “Mevcut politikalar değişmezse fabrikalar kapanabilir”

“BUGÜNKÜ DÖVİZ KURU İLE REKABETÇİ OLMA ŞANSIMIZ YOK”

Başkan Eskinazi, geçen yıl 1 milyon tonun üzerinde rekor pamuk üretildiğini ama pamuk ithalatının azaldığına vurgu yaparak, “Dünyadaki resesyon ve siparişlerdeki hafifleme nedeniyle pamuktaki avantajımızı da kullanamadık ama ilerleyen günlerde dünyada piyasaların eski seyrine döneceğini umut ediyoruz. Ayrıca, siparişlerin artacağını, kurun üzerindeki baskının azalacağını umuyoruz. Bütün sektörlerimizin bugünkü döviz kuru ile rekabetçi olma imkanı bulunmuyor. Dünyada enerji fiyatları yüzde 50’nin altına inerken, rekabetçiliğimizi kaybettik. Enerji fiyatları yarı yarıya inseydi, rekabetçiliğimizi koruyabilirdik. Önemli olan rekabetçi kur rekabetçi enerji fiyatı” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön