27 / 04 / 2024

japon bilim adamı van

japon bilim adamı van

Vanda meydana gelen depremlerin ardından Japonyadan Türkiyeye gelen bilim insanları, ağır hasarlı binaları tek tek gezip, santim santim ölçüm yaparak fotoğraf çekti

İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Türk ve Japon bilim insanları Marmara fayının özelliklerine ilişkin araştırmalar sürdürüyor. İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Pendik ve Tuzla 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Pendik ve Tuzla İlçeleri, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Alanı Amaçlı İmar 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Murat Kurum'dan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

Son zamanların gündem konusu çılgın proje Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, proje için 202 bilim adamı, 52 farklı kurum ve kuruluşla atılması gereken adımları belirlediklerini kaydetti.

Deprem ivmesi hesaplandı, tsunami riski yok!

Kanal İstanbul Projesi, 2 yılda 200 bilim adamı tarafından 16 bin sayfa olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nda tüm olası riskler ve tehditlere ilişkin incelendi.

Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın Mardin'deki evi müze oluyor!

Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Mardin de doğup büyüdüğü veevin müzeye dönüştürülmesi için proje hazırlandı...

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kuruluyor!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi. Komisyonda ayrıca Ankara'da "Ostim Teknik Üniversitesi" kurulmasına ilişkin tasarının kabulüne de karar verildi.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Pendik'te kuruluyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı bölgesinde kurulması öngörülen Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Aziz Sancar'ın ismi yeni yapılacak kız öğrenci yurduna verilecek!

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Nevvar Salih İşgören Vakfı işbirliğinde Balçova'ya Nobel ödüllü bilim adamının adını taşıyacak kız öğrenci yurdu yapılmasına karar verildi.

Kütahya'da kentsel dönüşüm paneli düzenlendi!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) kentsel dönüşüm paneli düzenlendi. DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç moderatörlüğündeki panele çok sayıda bilim adamı katıldı.

Kütahya DPÜ'de kentsel dönüşüm paneli düzenlendi!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) kentsel dönüşüm paneli düzenlendi. DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, moderatörlüğündeki panele bir çok bilim adamı katıldı.

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması netleşti. Eğitim alanındaki dev işbirliği hakkında bilgi veren Bakan Fikri Işık, “Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi’nin yakınında inşa edilecek” dedi.

Türk-Japon Bilim Üniversitesi'nin inşa edilmesi kesinleşti!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması netleşti. Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edilecek" dedi.

japon bilim adamı van Haberi

japon bilim adamı van

Ekipten Prof. Dr. Koiçhi Kusunoki, Vanda yapacakları araştırmanın tüm dünyaya yararlı olacağını söyleyerek, Binalarda hasarın kaynağını öğrenmek için çalışıyoruz. Birçok binanın taşıyıcı sistemleri sağlam olmasına rağmen, duvar işçiliğindeki hatalar ve eksiklikler nedeniyle hasarlar olmuş. Bu konuda önlem alınması gerekiyor dedi.

Tecrübeleri önemli

İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper İlke ise, birçok binanın deprem yönetmeliğine uygun yapılmadığını belirlediklerini söyledi.
 Prof. Dr. İlke, Hangi eksiklikler hangi hasara neden oluyor birlikte araştırıp, Japon uzmanların tecrübesiyle en doğru şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz diye konuştu. Vandaki depremlerin ardından yapılan hasar tespitinde bina, işyeri ve ahır olmak üzere 72 bin 242 binanın yıkık ve ağır hasarlı olduğu açıklanmıştı.

 

Gülay ÖZEK/Hürriyet

...