05 / 05 / 2024

Japon teknolojisi

Japon teknolojisi

1968 yılında Times Gazetesi'ne göre Japonlar, Avrupa piyasasına el atmak için gövde gösterisine hazırlanıyormuş ve bu gövde gösterisini de Boğaziçi Köprüsü'nü inşa etmek suretiyle yapmayı kararlaştırmışlar.

Hocaoğlu İnşaat'tan Sancaktepe'ye deprem izalatörlü yeni konut projesi geliyor!

Hocaoğlu İnşaat Anadolu Yakası'nın ilk ve tek  Japon teknolojisi deprem izalatörlü konut projesini Sancaktepe'de hayata geçirmek için kolları sıvadı. 

Tüm arazi şartlarında üstün performans! Toyota Hilux 4 Eylül 2022 Fiyat listesi…

Japon teknolojisi performansla buluştu. Ortaya her türlü arazi şartlarına uyum sağlayan Toyota Hilux çıktı. Hilux, üstün performans, verimli motoru ve dayanıklı tasarımı sizi off-road seçenekleri arasında tek seçeneğiniz olacak. İşte 4 Eylül 2022 Fiyat listesi..

Türkiye'nin mega projelerine Japon teknolojisi mi uygulanacak?

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Türkiye’nin 2023 hedeflerine, köprü, elektrik santralı, hızlı tren ve uydu projelerine Japon teknolojisi ile katkıda bulunmak istediklerini vurguladı.

1998 yılında Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş!

1998 yılında İstanbul'da hayata geçirilmeye çalışılan Marmaray Projesi'ne en ucuz kredi teklifini Japonlar vermiş. Boğaz Demiryolu Tüp Tüneli ve 63 kilometrelik yüzeysel metronun yapımında Japon teknolojisi kullanılacakmış.

1983 yılında Haliç eski canlılığına Türk-Japon işbirliği ile kavuşacakmış!

1983 yılında İstanbul'a gelen Japon Dışişleri Bakanı Shintaro Abe, ''Haliç'i temizler, metro, tüpyol ve Boğaziçi'ne köprü yaparız'' demiş. Bakan Abe, japon teknolojisi ile yatırımların sürüncemede kalmadan bitirilebileceğini belirtmiş.

Aselsan TEM Otoyolu'na savunma teknolojisi geliştiriyor!

Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiği projelerle ön plana çıkan Aselsan TEM Otoyolu'na savunma teknolojisi geliştiriyor. Proje ile yoğun trafiğin yaşandığı bir yolda, trafiğin güvenli bir şekilde akışının sağlanması hedefleniyor.

Japon devi Sumitomo Türkiye'de yeni bayiler açacak!

Kentsel dönüşüm projelerinin hız kazanması ve ulaştırma yatırımlarıyla Türkiye, iş makinesi talebinde dünya onuncusu oldu. Japon devi Sumitomo artan talebi karşılayabilmek için Türkiye pazarında TSM Global ile büyüme kararı aldı...

Japon firması ITEC yetkilileri Nazilli Devlet Hastanesi inşaatını inceledi!

Japon Firması ITEC yetkilisi ile birlikte 7 kişiden oluşan Japon heyeti ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Yetkilisi 5 kişiden oluşan heyet, Nazilli Devlet Hastanesi'ni inceledi...

Japon Hitachi, Mars Lojistik'in yüzde 51'ini satın aldı!

Japon teknoloji devi Hitachi' nin yüzde 51'ini aldığı Mars Lojistik, gözünü yeni hedeflere çevirdi. 2014' ü yatırım yılı ilan eden Mars, Türkiye'den şirket satın alacak...

Japon devi Sharp Vestel'in peşinde!

Avrupa pazarındaki üretim ve satıştan çıkmak isteyen Sharp’ın görüştüğü firmalar arasında Manisa’da üretim yapan Vestel de var. Japon teknoloji devi Sharp, son bilançosuna yıllık 5.34 milyar dolar civarında zarar yazmıştı.

Zirve Park projesinde akıllı ev teknolojisi kullanıldı!

Konut sektörüne farklı bir anlayış getiren Zirvepark akıllı ev teknolojileri ve çevreci özelliklerle donatıldı. Zirvepark Projesi'nde akıllı ev teknolojisi sistemi kullanıldı. Projede her daireye özel tasarım ise dikkat çekiyor.

60 Japon firması Türkiye'de yatırım peşinde!

Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki uluslararası yatırımlarda hukuk, danışmanlık, pazar araştırmaları, insan kaynakları gibi hizmetlerinde köprü görevi gören Aksan Hukuk Bürosu, Japon şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaları için zemin hazırlıyor

Muhammet Aksan: 60 Japon firması Türkiye'de yatırım için fırsat kolluyor!

Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki uluslararası yatırımlarda hukuk, danışmanlık, pazar araştırmaları, insan kaynakları gibi hizmetlerinde köprü görevi gören Aksan Hukuk Bürosu, Japon şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaları için zemin hazırlıyor

Japon teknolojisi Haberi

Japon teknolojisi



Times Gazetesi'ne göre:


Avrupa piyasalarına el atmak için gövde gösterisine hazırlanan Japonlar Boğaz Köprüsü'nün inşa etmek için büyük gayret sarf ediyor


LONDRA, - Japon endüstrisinin Avrupa piyasalarına el atmak için bir gövde gösterisine girişmeye hazırlandığı ve bu gövde gösterisini de Japon sanayicilerinin, Boğaz Köprüsü'nü inşa etmek suretiyle yapmayı kararlaştırdıkları, burada yayınlanan ünlü Times Gazetesi tarafından açıklanmaktadır.

  Gazete, bu konudaki yazısında aynen şöyle demektedir:


  -''Japon iş adamları, aylardır İstanbul Boğazı'na kurulacak olan Boğaz Köprüsü'nün ihalesine, güçlü bir hamle ile katılmak fikri üzerinde durmaktadırlar. Boğaz Köprüsü'nün ihalesi gelecek martta yapılacaktır.

  Japonların, Avrupa'da büyük prestij sağlayacak olan bu hamleye özellik veren husus, Boğaz...