18 / 05 / 2024

Japon Uluslararası işbirliği Ajansı kentsel dönüşüm

Japon Uluslararası işbirliği Ajansı kentsel dönüşüm

Yıldırım'a gelen Japon Uluslararası işbirliği Ajansı'nda görevli heyet, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan dev kentsel dönüşümü yerinde görme, Yıldırım Belediye Başkanı özgen Keskin'den dinleme fırsatı buldu.

Japon Konutları için düğmeye basıldı! Hocaoğlu Grup'tan Sancaktepe'ye 1,2 milyar TL'lik yeni proje geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Hocaoğlu Grup, Sancaktepe'de yaklaşık 1,2 milyar liralık yatırımla yeni bir konut projesi inşa edecek. Sismik deprem izolatörlü projede 126 konut yer alacak.

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Uluslararası gayrimenkul şirketi VS Partners, Azerbaycan’da ortak projeler için harekete geçti!

Uluslararası gayrimenkul şirketi Value Solution Partners, Azerbaycan merkezli gayrimenkul şirketi PMD Group LLC ile iş birliğine açıkladı.

Japon Yeni 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor! Euro karşısında dibe çakıldı

Avrupa Merkez Bankası'nın 75 baz puan artışından sonra euro karşısında değer kaybeden Japon Yen'i 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor.

Saltan Yapı Mimarlık Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saltan Yapı Mimarlık Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Semuhi Burak Saltan tarafından kuruldu.

İzmir, ilk sakin büyükşehir olacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'i dünyanın ilk Sakin Şehir'i yapma amacı Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından desteklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi "Cittaslow Destekçisi" unvanını aldı. Soyer, ilk Sakin Büyükşehir olmak için yola çıktıklarını belirtti.

1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu başladı!

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Özbekistan'dan Taşkent Sulama ve Ziraat Mühendisliği Enstitüsü ve Polonya'dan Krakow Teknoloji Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Enerji, İnşaat ve Ziraat Mühendisliği Sempozyumu online şekildebaşladı.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Opal Advisor Danışmanlık Ve Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Opal Advisor Danışmanlık Ve Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sefer Kerem Güler tarafından kuruldu.

Mbm Export Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Mbm Export Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Abouyeg ve Khadija Khadar ortaklığında kuruldu.

Ekrem İmamoğlu: Japonya ile deprem konusunda iş birliği yapıyoruz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’ ile ortaklaşa İstanbul’da Deprem Risk Analiz çalışmalarımızı hep beraber sürdürüyoruz.” dedi.

Gayrimenkul Borsası dünyaya açılıyor!

Gayrimenkul Borsası tarafından uluslararası iş birlikleri gerçekleştirmek için kurulan GABORAS Global ile Irak Bankalar Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı

Japon Uluslararası işbirliği Ajansı kentsel dönüşüm Haberi

Japon Uluslararası işbirliği Ajansı kentsel dönüşüm


Yıldırım'daki 40 bin konutluk proje, planlı ve depreme dayanıklı yapının uzmanı Japonların da ilgisini çekti. 


Japon heyet, kentsel dönüşümü yerinde inceledi. Çevre Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine Yıldırım'a gelen Japon Uluslararası işbirliği Ajansı'nda (JİCA) görevli heyet, Mevlânâ Mahallesi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan dev kentsel dönüşümü yerinde görme, Yıldırım Belediye Başkanı özgen Keskin'den dinleme fırsatı buldu.


JİCA Proje Yöneticisi Yuko Sasa ve heyet üyelerine Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin bire bir plan ve maket üzerinde projeyi anlattı. Başkan Keskin, "Bu proje akıl projesidir. 40 bin konutluk bir proje. Birinci etap olan Mevlânâ Mahallesi'nde de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor"...