20 / 05 / 2024

Japon yatırımcı izmir

Japon yatırımcı izmir

İzmir Kalkınma Ajansı, "İZKA'nın özel bir yatırım ve tanıtım stratejisi yürüttüğü Japonya'dan çok sayıda firma, Avrupa'ya açılan kapı olarak İzmir'i seçti." dedi.

İzmir'in kuzeyi gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Erkaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Kaya, yaşanan depremlerden sonra sağlam zeminiyle dikkat çeken İzmir'in kuzey aksındaki Koyundere ve Ulukent'in son dönemlerde yatırımcıların radarına girdiğini söyledi.

İzmir Çeşme'de turizm tesis alanı imarlı arsa fırsatı! Yatırımcılar dikkat! 

Satışa çıkarılan arsaların ihalelerini merakla takip eden yatırımcılar Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün Eylül ayı içerisindeki ihale ilanlarını da araştırmaya devam ediyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de İzmir'de yer alan arsa için de satış ihalesi düzenliyor.

İzmir’de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe hangisi oldu?

Denge Değerleme, İzmir Pandemi Öncesi ve Sonrası Yazlık Gayrimenkul İlçe Raporu’na göre, İzmir'de gayrimenkul yatırımcısına en çok kazandıran ilçe Çeşme oldu.

İranlı konut yatırımcılarının yeni gözdesi İzmir!

İzmir'de, koronavirüs salgını sürecinde yavaşlayan yabancılara konut satışı, İranlı yatırımcılarla yeniden yükseldi. Konut yatırımcılarının en fazla İran'dan geldiğini kaydeden gayrimenkul uzmanları, İranlıların Türk vatandaşı olup, İzmir'de yaşamak istediğini belirtti. 

Gayrimenkul yatırımcısının odağında İzmir var!

İzmir'de kentsel dönüşüm projelerinin başlamasıyla hareketlenen gayrimenkul sektörü önümüzdeki dönemde de cazibesini korumaya devam edecek. Büyük yatırımcılar İzmir'de yeni projelere başlarken kentte konut fiyatları yükselmeye başladı.

EGİAD yatırımcıları İzmir'e çekiyor!

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), İzmir'e yabancı ve yerli yatırımcıları çekmek için harekete geçti. EGİAD tarafından yatırım toplantısı gerçekleşti.

Yatırımcılar siyasi gündemle ekonomiyi ayırt ediyor!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yatırım planlarını anlattı. Siyasi risklerin yatırımcıları etkilemediğini belirten Ermut, ''Japon yatırımcılara, Japon yatırımcıları götürüyoruz'' dedi.

Japon yatırımcılar Türkiye'de şirket arıyor!

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Japon firmalarının Türkiye’de birleşme yatırımlarını izlediğini söyledi. Ermut, '' Zaten Japon firmaları mega projelerde mutlaka konsorsiyumlarda bulunuyor'' diye konuştu.

İzmir Japon yatırımcının yeni gözdesi!

İzmir Kalkınma Ajansı, "İZKA'nın özel bir yatırım ve tanıtım stratejisi yürüttüğü Japonya'dan çok sayıda firma, Avrupa'ya açılan kapı olarak İzmir'i seçti." dedi.

İzmir İnciraltı'na yatırımcı ilgisi artıyor!

İzmir İciraltı 2.Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, son günlerde yurt içi ve dışından İnciraltı'na yatırımcı ilgisinin ciddi anlamda arttığını belirterek, İnciraltı'nda sağlık turizmi ile oluşturulacak işletmeler sayesinde 15 bin istihdam yaratılacağına inandıklarını kaydetti

İzmir Seferihisar emlak yatırımcısını sevindirdi!

Fiyat artışlarında İstanbul ile yarışan İzmir'de konut fiyatları bu yıl yüzde 22,8 yükseldi. İzmir'de emlak yatırımcısına en büyük getiriyi getiren ilçe ise Seferihisar oldu.

İzmir yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, ''İzmir konumu ve verilen teşvikler nedeniyle yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı bir kent''dedi.

İstanbul'daki konut fiyat artışı yatırımcıyı İzmir'e kaydırdı!

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Güleroğlu, "İstanbul'daki çok yüksek artış nedeniyle yatırımcı İzmir'e doğru kaydı. Son 2-3 yıldır Bayraklı ilçesi çevresinde yüksek katlı binalar yapıldı, Manhattan projeleri... Rakamı artıran kısım da o." dedi.

Japon yatırımcı izmir Haberi

Japon yatırımcı izmir

İzmir Kalkınma Ajansınca (İZKA) özel bir yatırım ve tanıtım stratejisi yürütülen Japonya'dan çok sayıda firmanın Avrupa'ya açılan kapı olarak İzmir'i seçtiği belirtildi.


İZKA'dan yapılan açıklamada, İzmir’de 2016’nın ilk 6 ayında toplam 2 bin 237 yabancı sermayeli firmanın bulunduğu, kentin konumu gereği doğal dağıtım merkezi olması ve sunduğu yüksek yaşam standartlarıyla yabancı yatırımcının ilgisini çektiği ifade edildi.


Son dönemde Japon firmalardan arka arkaya gelen yatırım haberlerinin yabancı ilgisini gösterdiğine işaret edilerek, İZKA'nın özel bir yatırım ve tanıtım stratejisi yürüttüğü Japonya'dan çok sayıda firmanın Avrupa'ya açılan kapı olarak İzmir’i seçtiği bildirildi.


Açıklamada, son dönemde İzmir ve çevresinde yatırım kararı alan firmalarla ilgili bilgilere de yer verildi.


Buna göre, Japon gıda devi Nippon Ham, İzmirli beyaz et üreticisi Ege-Tav firmasının yüzde 60 hissesini, otomotiv yan sanayi...