10 / 05 / 2024

japonya 4

japonya 4

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Başkanı Ökmen, Japonya'nın dünyadaki yatırımlarının 4,8 trilyon dolara ulaştığını ve Türkiye piyasalarının, Japon piyasalarını yeterince tanımadığını söyledi.

Japonya ekonomisi 4,8 küçüldü!

Japonya ekonomisi 2020 yılında bir önceki yıla kıyasla yüzde 4.8 küçülerek, tarihinin ikinci büyük daralmasını yaşadı.

Avcılar 'Japonya' modeli ile dönüşecek!

Belediyenin Marmara Depremi'nin vurduğu İstanbul Avcılar'da yeni binalar için en fazla 4 kat için izin vermesi nedeniyle kentsel dönüşüme başlanamadı. Başkan Benli, Japonya'nın güzel bir örnek oluşturduğunu ilçenin dikey değil, yatay gelişeceğini söyledi.

Japonya'nın dünyadaki yatırımları 4,8 trilyon dolara ulaştı!

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Başkanı Ökmen, Japonya'nın dünyadaki yatırımlarının 4,8 trilyon dolara ulaştığını ve Türkiye piyasalarının, Japon piyasalarını yeterince tanımadığını söyledi.

Japonya'daki Yanardağ patlamasında ölenlerin sayısı 48'e yükseldi!

Japonya'daki Ontake Yanardağı'nın 4 gün önce faaliyete geçmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e yükseldi.Yetkililerden daha önce yapılan açıklamada, yanardağın faaliyete geçmesi nedeniyle 36 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Japonya'daki Gate Tower binasının içinden otoyol geçiyor!

Japonya Osaka'da bulunan 16 katlı "Gate Tower" binasının en önemli özelliği, 5 ve 7. katları arasından karayolu geçmesi. Binanın asansörü 5-7 arası durmayıp, 4. kattan 8. kata çıkıyor...

Japonya'da 16 katlı binanın 4 ve 8'inci katlarından yol geçiyor!

Japonya'da karayolları müdürlüğü, otoyolun önünde bulunan 16 katlı binanın 4'üncü ve 8'inci katlarını kiralayıp, içinden yol geçirdi

Deprem ülkesi Türkiye'de 10 konuttan 4'ü sigortalı!

Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem felaketi sonucu ortaya çıkan kayıplar, Türkiye'deki inşaatlarda yapı denetimi ve sigorta sorununu gözler önüne serdi. Tahir Tellioğlu, her 10 konuttan 4'ünde deprem sigortası olduğunu vurguladı...

Soyak 2010'a yılda 4 bin konut satışı hedefiyle giriyor

Soyak Holding, İzmir'de 170, İstanbul Bahçeşehir'de 4 bin konut inşa etme hazırlığı yapıyor

Diyarbakır Üçkuyular 3. ve 4. Etaplar satışa çıktı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Diyarbakır Üçkuyular 3. ve 4. Etap'da bulunan konutları satışa çıkardı

Konya'da 4 adet satılık arsa!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Selçuklu İlçesinde yer alan 4 adet arsanın satışı için ihale açtı

Sinpaş GYO, 2010'da 4 proje hayata geçirecek

Sinpaş CEO'su Ömer Faruk Çelik, 2010 yılında Sinpaş GYO olarak 4 yeni projeyi hayat geçireceklerini belirtti

TOKİ'de bu hafta 4 kampanya!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı bu hafta 4 projeyi satışa çıkarıyor

Gaza yüzde 70 zam isteyen BOTAŞ, 10 ayda 4.6 milyar kâr etti

Gaza yüzde 70 zam isteyen BOTAŞ, 10 ayda 4.6 milyar kâr etti. Kârı 5 milyarı bulması beklenen BOTAŞ'ın zamda ısrar edip etmeyeceği merak konusu

japonya 4 Haberi

japonya 4

Japon kredi derecelendirme kuruluşu Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, Japonya'dan, Türkiye'ye yönelecek sermaye akımlarının hacmini Türkiye'nin Japon para ve sermaye piyasalarıyla kuracağı ilişki ve ilgi yoğunluğunun belirleyeceğini belirterek, "Ancak, şu ana kadar Türkiye'nin Japon piyasalarını Türkiye'ye yönlendirecek olan ilgi düzeyi ve girişim gayretleri yetersizdir.  Esasen Türkiye piyasaları Japon piyasalarını yeterince tanımamaktadır" dedi.  


AA muhabirine değerlendirmede bulunan Ökmen, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son kararlarının, yıllardır devam eden anormal durumun normalleştirilmesi olduğunu, ancak Fed nicel genişleme sürecini sonlandırırken politika faizi artırımının zamanlamasına ve büyüklüğüne dair belirsizliklerini sürdürdüğünü söyledi. 


ABD ekonomisi toparlandıkça doların diğer ülke paralarına göre değer kazanmaya, avronun ise değer kaybetmeye devam edeceğine dikkati çeken Ökmen,  bunun bir düzeltme olduğunu kaydetti.


Bu durumun Fed'in faiz artırım kararlarının erteleneceğinin bir...