29 / 04 / 2024

japonya iznik çinisi

japonya iznik çinisi

Japonya’nın hastane zinciri Bishinkai Medical Corporation bünyesinde, Takasaki’de açılan Kurosawa Hastanesi’ni Anikya İznik Çinileri süslüyor. Her kat için ayrı ayrı yapılan çini desenleri ile hastane ortamı rengarenk bir sanatsal atmosfer kazandı.

“Japonya’daki depremlerde niye bu kadar kayıp yaşanmıyor?” sorusuna Japon uzmanlardan çok net yanıt!

Türkiye’deki depremlerde bu kadar çok can kaybı ve hasar yaşanırken, deprem ülkesi Japonya’dan neden hiç felaket haberleri gelmiyor? İşte bu sorunun yanıtını iki Japon uzman çok net verdi. İşte o uzmanların çok önemli açıklamaları…

Borsa, Japonya’ya rağmen günü kazançla kapadı! Bugün en fazla hangi sektör kazandırdı?

Borsa İstanbul bugün Japonya’dan gelen haberlerde önce dalgalansa da daha sonra toparlayarak günü yeniden kazançla kapadı.

Küresel piyasalar şokta! Altına darbe Japonya’dan geldi!

Japonya Merkez Bankası’nın kararı altını vurdu. Japonya Merkez Bankası (BoJ), ultra gevşek para politikasında bir değişikliğe gitmeyip, getiri eğrisi hedef aralığını da artı/eksi yüzde 0,5 düzeyinde korurken, bu karar altın fiyatlarını vurdu.

Altın fiyatları Japonya kararı ile atağa geçti! Gram altın ve çeyrek altın uçtu gidiyor! Görmeyen duymayan kalmasın!

Son dakika altın fiyatları bugün açıklanan Japonya Merkez Bankası (BOJ) kararı ile atağa geçti. Gram altın ve çeyrek altın uçtu gidiyor. Yatırımcılar dikkat, görmeyen duymayan kalmasın...

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya'dan gelen bir heyet tarafından incelendi.

Dünyada en borçlu ülkeler listesi açıklandı! Japonya ikinci Türkiye'nin yeri ise şaşırttı

Dünyanın en çok borç yapan ülkelerinin listesi açıklandı. Listenin birinci sırasında 30,5 trilyon dolarla ABD yer alırken 14,9 trilyon dolarla Japonya ikinci, 10,6 trilyon dolarla Çin üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye'nin listedeki yeri ise şaşırttı.

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Japonya tarafından kripto para platformlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı ve Rusya ile Belarus'a ilişkin yaptırımlara uyum sağlamalarının altı çizildi.

Japonya'dan kripto paralara yönelik çalışma!

Japonya Hükümeti kripto paraların küresel regülasyonu için diplomatik çalışma gerçekleştiriyor.

Japonya Hindistan'a 14,8 milyon dolarlık yardım yaptı!

Japonya, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına yönelik Hindistan'daki sağlık sistemini desteklemek için bu ülkeye 14,8 milyon dolarlık acil yardım gönderecek.

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Japonya, Japon gayrimenkul yatırım fonları alımına devam edecek!

Japonya Merkez Bankası (BoJ), yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımı yapacağını açıkladı. 

Japonya'da son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya'da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?

Japonya'da, Mart 2011'de "Tohoku" bölgesini vuran deprem ve tsunami sonrasındaki imar faaliyetlerinin sorgulandığı ankete katılım gösterenlerin yarısı, bu konudaki çalışmaları yetersiz gördüğünü bildirdi.

japonya iznik çinisi Haberi

japonya iznik çinisi

Bishin grubuna bağlı ve içlerinde yaşlı bakım evleri de olmak üzere sekiz sağlık kompleksinin sonuncu olan Kurosawa Hastanesi’nin kurucusu I Sao Kurosawa ve eşi Yumiko Kurosawa, yeni yaptırdıkları hastanenin konsepti olarak, İznik Çinisini seçti. Bu seçimde, ailenin Türkiye’ye geldiklerinde İznik çinisine hayran olmaları büyük rol oynadı.

Japon hastane, İznik çinileri ile sanatsal bir atmosfer kazandı 

Kurosawa Hastanesi’nin iç mimarlarının da İznik çinisini benimsemesiyle, klasik İznik çinisi modern bir yaklaşımla, hastanenin her bölümüne taşındı. Anikya İznik Çinileri, binanın ana girişinden lobisine, kat bankolarından yönlendirme panolarına, kafe bölümünden katlardaki dinlenme nişlerine kadar dekorasyonun bir parçası olarak uygulandı. Her kat için ayrı ayrı yapılan çini desenlerinin renk versiyonları ile hastane ortamı rengarenk bir sanatsal atmosfer kazandı. Anikya İznik Çini tarafından tasarlanan ve üretilen hastanedeki...