28 / 04 / 2024

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

Mavera Comfort'ı Japonya'dan gelen heyet inceledi!

İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort temel kolonlarına yerleştirilen deprem izolatörleri Japonya'dan gelen bir heyet tarafından incelendi.



İstanbul Başakşehir’de hayata geçirilen Mavera Comfort’un temelinde kullanılan 'sismik izolasyon' teknolojisini, Japonya'dan gelen 16 kişilik heyet kontrol etti.  Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, temel kolonlarına yerleştirilen 454 izolatör sayesinde olası bir depremin yıkıcı etkisinin minumum seviyeye düşeceğini kaydeden AKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, böyle projelere ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

AKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel de konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada kolonlara konulan izolatörlerün depremin yıkıcı etkisi en alt seyiyeye indirmeye yaradığını dile getirerek, depremin sıklıkla yaşandığı Japonya'dan uzmanları İstanbu davet ettiklerini ve çalışmaları yerinde incelemelerini istediklerini söyledi. Hüseyin Dinçel ayrıca, Türkiye'de deprem izolatörlü binaların yaygınlaşmasını temenni etti.

Mavera Comfort ı Japonya dan gelen heyet inceledi!

KONTROLLÜ HAREKET KABİLİYETİ 

“Türkiye’nin Deprem İzolatörlü İlk Konut Projesi” olarak tanıtılan ve “Kesintisiz Konfor” ilkesine bağlı kalarak, yerli-yabancı deprem uzmanları ve konusunda uzman mimarlarla dizayn edilen Mavera Comfort, sakinlerine, deprem anında ve sonrasında binanın tüm fonksiyonlarında kesinti olmaksızın güven ve konfor içinde bir yaşam kalitesi sağlıyor.
 
 


Geri Dön