27 / 04 / 2024

Küresel piyasalar şokta! Altına darbe Japonya’dan geldi!

Küresel piyasalar şokta! Altına darbe Japonya’dan geldi!

Japonya Merkez Bankası’nın kararı altını vurdu. Japonya Merkez Bankası (BoJ), ultra gevşek para politikasında bir değişikliğe gitmeyip, getiri eğrisi hedef aralığını da artı/eksi yüzde 0,5 düzeyinde korurken, bu karar altın fiyatlarını vurdu.



BoJ’un oy birliği ile aldığı karar göre banka, sınırsız miktarda devlet tahvili ve yıllık 12 trilyon yen borsa yatırım fonları (ETF) ile yıllık 180 milyar yen Japon gayrimenkul yatırım fonları (J-REIT) alımına devam edeceğini bildirdi.

Öte yandan BoJ ayrıca, getiri eğrisi hedef aralığını da değiştirmeyerek artı/eksi yüzde 0,5 düzeyinde korudu.

Küresel piyasalar şokta! Altına darbe Japonya’dan geldi!

Bankanın karar metninde yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşana kadar Getiri Eğrisi Kontrollü Parasal Genişleme politikasına devam edileceği vurgulandı.

Senelik enflasyonun yüzde 2’yi aşana ve istikrarlı bir şekilde hedefin üzerinde kalana kadar parasal tabanın genişletilmesine devam edileceği aktarılan metinde, “BoJ, salgının etkisini yakından takip edecek ve gerekirse ek genişleyici önlemler almaktan çekinmeyecektir. Bunun dışında, kısa ve uzun vadede faiz oranlarının bugünkü veya daha düşük seviyede kalması beklenmekte” yönlendirmesi korundu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön