28 / 04 / 2024

japonya son deprem

japonya son deprem

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, salı günü Japonya'da 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydan geldiğini söyledi. USGS'nin orijinal raporlarında ise depremin 6.9 şiddetinde olduğu belirtildi.

Japonya'da deprem sonrası tsunami uyarısı verildi!

Japonya'nın kuzeyindeki Honshu Adası açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Miyako kentine 220 kilometre, başkent Tokyo'ya ise 630 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

Japonya'da 6.8 büyüklüğünde deprem: 21 yaralı!

Japonya'nın orta kesiminde Nagano'da 6,8 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 21 kişi yaralandı. Japonya'nın orta kesminde dün meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 21 kişi yaralandı.

Betorname Japonya'da da yıkım yarattı! Prof. Dr. Cenk Yaltırak: Dönüşümün betona gömülmesi büyük israf!

Deniz jeoloğu ve jeofizikçi, İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Cenk Yaltırak, X sosyal medya hesabından Japonya'da deprem sonrası yaşanan yıkım ile ilgili bir paylaşım yaptı ve dönüşümün betona gömülmesinin büyük bir israf olduğuna dikkat çekti. İşte Yaltırak'ın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Japonya'daki deprem uyarı sistemi Türkiye'de uygulanır mı? 

Japonya'da 7,6'lık depremde 50'den fazla bina yıkıldı. Meydana gelen depremde en az 48 kişi hayatını kaybetti. Japonya'da deprem uyarı sistemi ile önceden gelen bildirim sayesinde Japonya halkı depreme karşı hemen önlemini alıyor. Peki bu sistem Türkiye'de uygulanır mı?

Japonya’dan deprem konutlarına destek!

Japonya’da Türk iş insanı Murat Enşici’nin başkanı olduğu Kader Birliği Derneği (GOEN) Hatay’da Çaycuma Belediyesi tarafından hayata geçirilen deprem konutlarından birinin finansmanını üstlendiğini duyurdu.

SON DAKİKA DEPREMLER: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? 23 Ağustos 2023!

Son dakika deprem açıklamaları ve AFAD ile Kandilli Rasathanesi tarafından sağlanan deprem listesi vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 23 Ağustos 2023 son depremler!

DEPREM: Son dakika az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika depremlerini yayınlamaya devam ediyor. Peki, az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu? 22 Ağustos 2023 son depremler!

SON DAKİKA! Deprem oldu! Kahramanmaraş'ta deprem! Az önce nerede deprem oldu?

Son dakika gelen bilgilere göre Kahramanmaraş'ta deprem oldu. Kahramanmaraş'ta saat 16.54'te 4,1 şiddetinde deprem meydana geldi. İşte Son dakika deprem listesi...

Son dakika: Peşe peşe deprem! 2 dakika arayla 2 deprem oldu! 

Son dakika AFAD tarafından açıklanan bilgiye göre Ege Denizi'nde Kuşadası Körfezi'nde 10.57'de 3.9 ve 10.59'da ise 3,5 büyüklüğünde peş peşe 2 deprem meydana geldi.

SON DAKİKA! İzmir Körfezi’nde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan son dakika bilgilerine göre, İzmir Körfezi’nde deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde yaşanan deprem, saat 1.25’te, yerin 7.03 km derinliğinde ve 3,3 şiddetinde yaşandı.

SON DAKİKA: 1 saatte peş peşe 5 deprem oldu! Az önce deprem mi oldu? En son deprem nerede, ne zaman oldu?

Son dakika, son bir saat içinde peş peşe 5 deprem meydana geldi. Peki, Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? İşte ayrıntılar...

Son Dakika! Yine deprem oldu!

Son dakika, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre Kahramanmaraş'ta 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. İşte depreme ilişkin son dakika detayları...

SON DAKİKA: Son 1 saatte 6 deprem! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu?

Son depremlerin listesi, AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin verilerine dayanılarak düzenli olarak güncelleniyor. Son bir saat içinde 6 deprem meydana geldi. İşte ayrıntılar...

Son dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: Hatay'da deprem oldu

Son dakika deprem haberleri. Kandilli Rasathanesi duyurdu. Hatay'a bağlı Mağaracık-Samandağ bölgesinde büyüklüğü 3.0 olan bir deprem meydana geldi. İşte son dakika deprem haberinin ayrıntıları...

SON DAKİKA! Malatya’da yine deprem oldu!

AFAD tarafından paylaşılan son verilere göre, son günlerde Malatya’da sıklıkla meydana gelen artçı sarsıntılara bir yenisi daha eklendi. Edinilen bilgilere göre, saat 17.59’da Malatya’nın Battalgazi ilçesinde yerin 7 km derinliğinde 2.9 şiddetinde deprem oldu.

japonya son deprem Haberi

japonya son deprem

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, salı günü Japonya'da 6,8 büyüklüğünde bir depremin meydan geldiğini söyledi.

USGS'nin orijinal raporlarında ise depremin 6.9 şiddetinde olduğu belirtildi. 


Depremin merkezi, Japonya'nın 119 km güneydoğusunda yer alan Morioka adası. Depremin zeminden 39 km derinlikte meydana geldiği söylendi.


Depremden kaynaklı tsunami tehditi bulunmadığı...