18 / 05 / 2024

Jatomi neden iflas etti

Jatomi neden iflas etti

Türkiye’de şok bir kararla şubelerini kapatan Jatomi Fitness’ın dört yıllık zararının 18 milyon Euro olduğu açıklandı. Trevor Brennan, Jatomi’nin yüksek kira giderlerinin sürdürülemez hale getirdiğini söyledi.

Emlak krizi bankaları perişan etti! Peş peşe iflas kararı açıkladılar

Emlak krizi Çin'de bankaların peş peşe iflas bayrağını çekmesine neden oldu. Parasını çekmek için bankalara hücum eden halkı durdurmak için askerler devreye girdi. Çin Başbakanı Li, ülkede ekonomik toparlanma için 'zahmet ederek çabalamak' gerektiğini söyledi.

Kripto para piyasasında beklenen oldu! Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Kripto paraların son dönemde yaşadığı düşüşler sonunda beklenen iflas haberinin ilkinin gelmesine neden oldu. İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkeme sonunda verilen tasfiye kararı verilen Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yaptı.

Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Çin'in dev gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde olduğu mali kriz piyasalarda tedirginliklere neden oldu. Peki Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

İflas ertelemeye yeni düzenleme geliyor!

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İcra ve İflas Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile iş dünyası tarafından tepkilere neden olan iflas ertelemeye yeni düzenleme getiriliyor.

Jatomi yüksek kira giderlerinden dolayı mı iflas etti?

Türkiye’de şok bir kararla şubelerini kapatan Jatomi Fitness’ın dört yıllık zararının 18 milyon Euro olduğu açıklandı. Trevor Brennan, Jatomi’nin yüksek kira giderlerinin sürdürülemez hale getirdiğini söyledi.

Jatomi Fitness mahkemeye iflas başvurusu yaptı!

Jatomi Fitness adına mahkemeye sunulan iflas başvurusu dosyasına ulaşıldı. Başvuruda, şirketin kurulduğu günden beri zarar ettiği belirtildi. 2011-15 dönemini kapsayan zarar 77 milyon TL olarak açıklandı.

Jatomi Fitness'tan açıklama!

Jatomi Fitness Group İdari Direktörü iflası doğruladı ve salonun mağdurlarına bundan sonraki süreçte neler yapmaları gerektiğini söyledi.. Salonun bir saat içinde tüm şubelerini kapattığı ve 40 bini aşkın üyeyi mağdur ettiği biliniyor.

Jatomi Fitness iflas etti! Tüm salonlarını kapattı!

İstanbul'da oldukça popüler olan spor salonlarından Jatomi Fitness, çalışanlarına iflas ettiğini duyurarak, dün akşam bir saat içinde tüm salonlarını kapattı.

VKY Alüminyum iflas erteleme istedi!

Antalya, Düzce, Sincan’daki adliye binaları yanı sıra kamunun bir çok binasında imzası olan Ankaralı VKY Alüminyum iflas erteleme istedi. Şirketin mali darboğaza girmesine iki sorunun neden olduğu belirtildi.

Son zamanlarda iflas eden tur operatörlerinin incelenmesi istendi!

Son zamanlarda iflas eden tur operatörlerinin incelenmesi istendi. İnterfaks haber ajansına konuşan Rosturizm Başkan Vekili Oleg Safonov, söz konusu şirketlerin neden iflas ettiğinin incelenmesi gerektiğini ifade etti.

Belçika'da inşaat firmaları iflas etti!

Belçika'da iflas eden şirketlerin sayısı 2013'te bir önceki yıla oranla yüzde 11 artı. Belçika açısından rekor sayılan bir seviyeye ulaşan iflaslar, işsizlik alanında da yeni bir rekor kırılmasına neden oldu.

Yersu İnşaat iflas etti!

T.C. Bakırköy 1. İflas Müdürlüğü, Yersu İnşaat ve Taahhüt LTD. ŞTİ. hakkında iflas dosyası açıldığını gazete ilanıyla duyurdu

Ofis An İnşaat iflas etti!

İstanbul 2. İflas Dairesi, Ofis An İnşaat Turizm ve Tic. Ltd. Şti için iflas açıldığını ilan etti

Jatomi neden iflas etti Haberi

Jatomi neden iflas etti

Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Malezya ve Endonezya'da 60 spor merkezi bulunan Jatomi Fitness, geçen hafta Türkiye'deki faaliyetlerini durdurdu. SÖZCÜ'nün ulaştığı Jatomi Fitness Group'un İdari Direktörü Trevor Brennan şirketin Türkiye'deki finansal tabloları ile kapatma kararının arkasında yatan durumu açıkladı.


18.7 MİLYON EURO ZARAR ETTİ


Brennan, şirketin ilk açılışından itibaren finansal kayıplar yaşadığını ifade etti. Türkiye'deki işletmelerin düşük performans sergilediğinin altını çizen Brennan, Jatomi'nin Türkiye operasyonunun 2016 yılı tahmini zararının 3.5 milyon Euro olduğunu belirtti.


Brennan, “Jatomi Fitness Grup, İstanbul kulübü açılışından beri ağır mali kayıplar içerisinde olduğu için Türkiye içinde faaliyetlerini durdurma kararı aldı. 2012-2015 yılları arasında dört yıllık dönemde, 18 milyon 700 bin Euro zarar etti. Yani yılda 4.6 milyon Euro ortalama kayıp yaşadı. 2016'da da 3.5 milyon Euro'yu aşan bir kayıp olacağını tahmin...