14 / 05 / 2024

jeolojik kazı çalışması nedir

jeolojik kazı çalışması nedir

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen Jeolojik harita çalışmalarının yanısıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı.

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...

Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin kazı çalışması başladı!

Malatya Battalgazi Belediyesi, ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracak. Temel kazı çalışmalarının başladığı merkezin temeli 15 gün sonra atılacak.

Mersin 82 Evler Mahallesi’ndeki kazı çalışması mecliste konu oldu!

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı 82 Evler Mahallesi’nde bir evin bahçesinde yapılan bir kazı çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Atıcı sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

Kepez'de 3 mahalle için revizyon çalışması başladı!

Kepez Belediyesi, 4. kentsel dönüşüm projesi kapsamında Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim Mahallelerinde Revizyon çalışmasına başladı.

İzmir Torbalı'da 3 yıl sürecek alt yapı çalışması başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970'lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. İZSU, düğmeye bastı: Torbalı’nın 60 mahallesinde 3 yıl sürecek bir alt yapı çalışması başlıyor. Asfaltlanan tüm yolları yeni baştan kazılacak.

Muğla Tlos Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Muğla Tlos Antik Kenti'nde, 2016 sezonu kazı çalışmaları başladı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan antik kentte, bu yılki kazı sezonunda kent bazilikası, tiyatro ve stadyum alanında çalışma yapılacak.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Elazığ Harput'ta kazı çalışması başladı!

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde ağaçlandırma çalışması esnasında bulunan taş kabartmanın olduğu alanda kazı çalışması başlatıldı. Çalışmalarda birçok mimari yapıya rastlandı.

Bodrum'da inşaat çalışmasında tarihi mezar bulundu!

Bodrum'da inşaat çalışması başlamadan önce Bodrum Sualtı arkeoloji Müzesi yetkililerince sondaj kazısı yapıldığı ancak sondaj kazılarında her hangi bir tarihi buluntuya rastlanmayınca inşaat çalışmasının başladığı öğrenildi.

Kocaeli'de Kurban Bayramı’nda kazı çalışması yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı AYKOME Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde olan yerlerde kazı çalışması yapılmayacak.

Malatya'da jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başladı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, şehir merkezi Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen jeolojik harita çalışmalarının yanı sıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başla

Malatya'da jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen Jeolojik harita çalışmalarının yanısıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı.

Konya'da jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması yapılacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile hizmet alanına giren ilçelerin imar planlarında yeniliğe gidiyor. İlk olarak Beyşehir’de çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede jeolojik ve jeoteknik etüt çalışması yapacak.

jeolojik kazı çalışması nedir Haberi

jeolojik kazı çalışması nedir

  

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, şehir merkezi Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde sürdürülen Jeolojik harita çalışmalarının yanısıra, ilçelerde de imar planı hazırlama çalışmaları kapsamında jeolojik ve jeoteknik kazı çalışmalarına başlandı.

İlçelerde sürdürülen kazı çalışmaları kapsamında ilk olarak heyelanların yoğun olarak görüldüğü Arguvan İlçesinde; Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinin danışmanlığında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin kontrolünde Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı çalışmalarına devam ediliyor.

Arguvan ilçesinde devam eden kazıların ardından; heyelan (kütle) hareketlerini önlemeye yönelik tedbirlerin belirlenmesi, uygulama projesi ve yeni imar planı hazırlanması gibi çalışmalar başlatılacak.  


Önceki yıllarda gözlemsel etütlere dayalı olarak kısmen afet bölgesi ilen edilen Arguvan ilçesinde Malatya Büyükşehir Belediyesince ilk defa jeolojik ve jeoteknik çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar kapsamında heyelan kayma yüzeyi boyunca 3 adet 100’er metrelik derin sondaj kuyusu...