02 / 05 / 2024

jeotermal enerji ucuz mu

jeotermal enerji ucuz mu

Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurdan Yıldırım Özcan, 2018'e kadar 1 milyon konutun jeotermal enerji ile ısıtılmasının hedeflendiğini ifade etti

Simav'da 16 bin konut jeotermal enerji ile ısınıyor!

Simav'da 16 bin konutu jeotermal ile ısıtarak Guinnes Rekorlar Kitabına girmeyi hedefleyen Simav Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkanı Karahan, "Konutlar jeotermal ile ısınacak. Böylece Simav olarak bacalara veda edeceğiz" dedi.

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Odak Jeotermal Enerji Anonim Şirketi Kadıköy'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Osman Boz tarafından kuruldu.

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi kuruldu!

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Örüç tarafından kuruldu.

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Uzunkaya Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Koçpınar Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Ahmetli Jeotermal Enerji Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Geo Jeotermal Yatırımları Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Olgun Jeotermal Sondaj Enerji Ve Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Avni Kutlu tarafından kuruldu. 

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h

Bosch’un sevilen serisinde en ucuz fiyat bu haberde! Bosch bulaşık makinesi 17 Eylül 2022 fiyat listesi…

Bosch’un en çok satılan bulaşık makinesi Serie 4 Solo şimdi muhteşem indirimli fiyatıyla sizi Trendyol.com’da yerini aldı. Birçok özelliğinin yanında, enerji açısından oldukça verimi olan Bosch bulaşık makinesi en ucuz fiyatıyla sizi bekliyor. İşte Bosch 17 Eylül 2022 fiyat listesi..

EPDK'dan inanılmaz hamle! Sınırsız ve ucuz! Böylesi görülmedi...

'Güneş seferberliği' başlıyor. Yenilenebilir enerji hâlihazırda dünyanın birçok kısmında en ucuz seçenek durumuna gelmiş durumda. Yeni düzenleme önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

El Salvador jeotermal enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladıklarını duyurdu.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

jeotermal enerji ucuz mu Haberi

jeotermal enerji ucuz mu


Türkiye'de 2018'e kadar 1 milyon konutun jeotermal enerji ile ısıtılmasının hedeflendiğini belirten Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurdan Yıldırım Özcan, hedefe ulaşıldığı takdirde 32 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğün sağlanabileceğini belirtti. Türkiye'nin jeotermal kaynak potansiyelinin ancak yüzde 12'sini değerlendirebildiğini belirten Özcan, jeotermal yatırımlarının artmasının hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkılar sağlayacağını söyledi. 


Dünyada 7'inci sıradayız

Yıldırım şu bilgileri verdi; "Türkiye, dünyada jeotermal zenginliği ile 7'inci sırada yer alıyor ve ısıtmada ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayabilecek potansiyelinin olduğu biliniyor. Türkiye Jeotermal Derneği'nin yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye 60 bin megawatlık bir jeotermal ısı potansiyeline sahip. Bugün 100 bin konutun jeotermalle ısıtılması neredeyse 200 milyon metreküp doğalgaza eşdeğer. Yani jeotermal enerjinin doğalgaza göre ısınmada yüzde 42 daha ekonomik...