29 / 04 / 2024

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.



 

Türkiye’nin enerjiye yaptığı yatırımlar, gazı daha ucuza kullanma potansiyelini artırıyor. Avrupa’da doğalgaz kullanan ülkeler içinde en ucuz gaz kullanan 3. Ülkesi Türkiye olurken,  ilk iki sırada ise Macaristan ve Ukrayna bulunuyor. Ukrayna'da savaşın sürmesi ve bu tip hizmetlerden şu an hizmet ücreti alınmaması da fiyatlarda etkili oldu.

Türkiye, enerji çeşitliliğine yönelik yaptığı yatırımlar ve doğalgaz ithal ettiği komşu ülkelerle sürdürdüğü iyi ilişkiler sonucunda ucuz doğalgaz kullanan ülkeler arasında ilk 3’e girdi.

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

EN PAHALI GAZI HOLLANDA KULLANIYOR

Diğer taraftan, Avrupa'da doğalgazı en pahalı kullanan ülkeler ise Hollanda başı çekerken, bu ülkeyi Danimarka, Avusturya ve İtalya takip etti. A Haber’de yer alan habere göre, Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) güncel verilerine bakıldığında, Türkiye, doğalgaz altyapısında yaptığı yatırımlar ve depolama çalışmaları sonucunu veriyor.

2022 Ekim ayı itibarıyla depolaması yapılan toplam doğalgaz miktarı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39 yükselirkenyer altı depolama tesislerinde bulunan doğalgaz miktarı ise bir önceki yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 49 arttı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön