29 / 04 / 2024

Türkiye, Avrupa'nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi!

Türkiye, Avrupa'nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi!

Oracle Capital' in yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Avrupa' nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi. 33 ülkenin araştırıldığı raporda son 10'un 9' u Avrupa'da yer alıyor...



Oracle Capital'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye, Avrupa'nın birinci, dünyanın ikinci girişimci ülkesi. 33 ülkenin araştırıldığı raporda son 10'un 9'u Avrupa'da yer alıyor.


İngiltere merkezli danışmanlık şirketi Oracle Capital Group'un yaptığı araştırmaya göre girişimciliğin en yüksek olduğu Avrupa ülkesi Türkiye oldu. Gelişen ve gelişmekte olan 33 ülkenin yer aldığı araştırmada girişimciliğin seviyesi belirlendi. İş adamlarının aldığı riskler, cesaret ve tedbirlerin incelendiği araştırmada dünyanın en girişimci ülkesi Hindistan çıktı. Türkiye, Hindistan'ın ardından ikinci olurken, ABD'deki girişimciler üçüncü sırada yer aldı. Brezilya'nın dördüncü olduğu çalışmada beşinci ise Çin oldu. 


Japonya sonuncu 

Araştırmanın en dikkat çeken kısmı ise krizin tedirginliğini artırdığı Avrupalı girişimciler oldu. Listenin son 10 sırasındaki 9 Avrupa ülkesi dikkat çekti. Krizin derin iz bıraktığı İspanya 24, Portekiz 25'inci sırada kendine yer bulurken, İtalya 30, Almanya 31, Belçika 32 sırada yer aldı. Listedeki en kötü girişimci profili ise Japonya'dan çıktı. Oracle Capital Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Martin Graham, son 20-30 yılda yatırımcıların aile mirasını iyi değerlendirmediğine dikkat çekti. Graham, bu konuda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ilk sıralardaki ülkelerdeki girişimcilerin yeni yatırımlara odaklanarak mal varlıklarını artırdığının altını çiziyor. 


Kerim Ülker/ Sabah 


Geri Dön