15 / 05 / 2024

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.



Ekimde yer altında depolanmış olan gaz miktarı 3 milyar 673 milyon metreküpü geçti.

İTHALAT YÜZDE 30 ORANINDA DÜŞTÜ

Doğalgaz ithalatı verileri değerlendirildiğinde, Ekim 2022  itibariyle bir önceki yılın aynı ayına kıyaslandığında yüzde 30 azaldığı ve 3 milyar 238 milyon metreküp olduğu görüldü.

 Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Bu dönemde boru gazının ithalatta aldığı pay yüzde 74, LNG'ninki ise yüzde 26 olduğu gözlendi.

BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN’A GAZ İTHAL EDİLDİ

Türkiye'de üretilmiş doğalgaz miktarı ise ekim ayında 34 milyon metreküpe çıktı. Öte yandan, 2021'in ekim ayında Bulgaristan ve Yunanistan’a  56 milyon metreküp doğalgaz ihracı yapan Türkiye, 2022'nin ekim ayında ise toplam 81 milyon metreküp doğalgaz ihracı gerçekleştirdi. İhracat miktarının 24 milyon metreküpü Yunanistan'a, 57 milyon metreküpü Bulgaristan'a gönderildi.

Avrupa’nın çeşitli başkentlerinde ortalama mesken doğal gaz satış fiyatı Ekim 2022'de sene başına kıyasla yüzde 46 oranında yükselerek, kilovatsaat başına 16.22 eurocent şeklinde olurken, doğalgaz fiyatlarının TTF'e endeksli olduğu Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bu dönemde meskenlerde doğalgaz satış fiyatı eylül ayına göre sabit kalarak 42.08 oldu.

Ev kadınlarına müjdeli haber! Emekli olup 5.500 TL maaş alabilirsiniz!

 EYT’lilere müjde!  Emekli promosyonu 23 bin TL’ye kadar çıkabilir!

Aile başına 650 TL’ye kadar para veriliyor! Çocuk desteği parası nasıl alınır?

Bakanlık adım attı! Sıfır ve ikinci el araçların fiyatı böyle düşürülecek!

Altında rekor üstüne rekor gelecek! Uzmanlar açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön