03 / 05 / 2024

jeotermal tarım nedir

jeotermal tarım nedir

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.

Çiftçiye 6 ayrı kredi müjdesi! Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?

Milyonlarca çiftçiye kredi müjdesi geldi. Maliyet artışları sebebiyle üretimde güçlük çeken çiftçilere Ziraat Bankası tarafından açık çek veriliyor. Peki Ziraat Bankası tarım kredisi nedir? Ziraat Bankası tarım kredisine nasıl başvurulur? İşte ayrıntılar...

Tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu!

Tarım Arazilerini Koruma Kanunu gereğince tarımsal arazilerin devri kısıtlanıyor. 5403 sayılı kanun gereğince tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. Peki, tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu nedir?

Tarım arazilerinin devrinde tek mirasçı sistemi!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'na ilişkin yapılan değişikliklerle tarım arazileri miras yoluyla bölünemiyor ve kamulaştırılabiliyor. Peki, tarım arazilerinin devrinde tek mirasçı sistemi nedir?

Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince tarım arazileri tarımsal üretim amacı dışında kullanılamıyor. Peki, tarım arazisi amaç dışında kullanılırsa ne olur? Tarım dışı amaçlı arazi kullanımı cezası nedir?

Mutlak tarım arazisi nedir?

Tarım arazileri, mutlak tarım arazileri, özel ürün arazileri, dikili tarım arazileri ve marjinal tarım arazileri olarak sınıflandırılıyor. Peki mutlak tarım arazisi nedir?Mutlak tarım arazisi özellikleri nelerdir?

Tarım arazilerinin imar durumu 2014!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda tarım arazilerine ilişkin getirilen değişiklikler neticesinde tarım arazilerinin imar durumu nedir? İmar izni nasıl alınır? İşte Tarım arazilerinin imar durumu 2014...

Bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre 25 Şubat 2014 tarihi itibarıyla tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, bölünemez büyüklükteki tarım arazisi nedir?

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Hakan Tütüncü: Kepez'de kat artışı gelecek tarım alanı problemi çözülecek!

Başkan Hakan Tütüncü, prestij projelerle, belediyecilik hizmetleriyle Antalya'nın parlayan yıldızı yaptıkları Varsak'ın, kat artışı talebini ve tarım alanı probleminin çözümünü 30 Mart'tan sonra gerçekleştireceklerini söyledi.

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışı için başvurular başladı!

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışı kapsamında başvurular başladı. Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışları için son başvuru tarihi 28 Nisan olarak belirlendi. Başvurular defterdarlıklar ve malmüdürlüklerinde yapılacak

Torba Kanunu'yla 2B ve tarım arazilerinde ne gibi değişiklikler oldu?

Geçtiğimiz günlerde Torba Kanunu'nun kabulüyle 2B arazileri, Hazine'ye ait tarım arazileri, imarla ilgili harçlar, iş yeri açma izni harcı ve taşınmazlara ilişkin maddelerde değişiklikler meydana geldi..

Trakya'da Tarım Müzesi kuruluyor!

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi bünyesinde, Trakya Bölgesi'nin ilk ve kapsamlı "Tarım Müzesi" kuruluyor. 70 üniversitenin bulunduğu Trakya Bölgesi'ndeki tek ziraat fakültesinin NKÜ Ziraat Fakültesi olduğunu belirtiliyor...

Tarım arazileri imara açılıyor!

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1995-2013 döneminde toplam tarım alanlarının yüzde 11,3 azalarak 26,83 milyon hektardan 23,81 milyon hektara gerilediğini bildirdi.

jeotermal tarım nedir Haberi

jeotermal tarım nedir

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.


En önemli gider kalemi olan ısıtma masraflarının, uzun kış mevsiminin hüküm sürdüğü Ankara’da seracılığın gelişimine engel oluşturduğunu belirten Naslı, termal kaynakların kullanımı ile bu sorunun çözüleceğini ve seracılığın karlı bir iş haline geleceğini söyledi.


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, 5.2 milyonluk nüfusu dolayısıyla tarım ürünlerinde yüksek boyutlarda tüketim talebi bulunan Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin termal kaynakların sera ısıtmasında kullanımının yaygınlaştırılması ile jeotermal tarımın hızlı bir gelişim içine gireceğini bildirdi.


Türker Naslı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 8 Mayıs 2015 tarihinde yapılan protokolle, ülke genelinde jeotermal seracılığın geliştirilmesi çalışmalarına başlandığına işaret ederek, bu...