08 / 05 / 2024

jeotermal turizm kapasitesi

jeotermal turizm kapasitesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı konuşmada jeotermal projelerinden bahsederek, Konya Akşehir' de 3 bin 500 yataklı bir jeotermal turizm kapasitesi ürettiklerini belirtti...

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi kuruldu!

My Food Gıda Turizm Ve Jeotermal Sondaj Enerji Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Örüç tarafından kuruldu.

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Tüysüz ve Sait İlhan ortaklığında kuruldu.

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte değişiklik!

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, turizm tesis alanı kullanımları için maksimum yatak kapasitesi belirlenmesi esas olacak.

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Hüseyin Tosun termal otel bilmecesine son noktayı koydu!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 2012 yılında jeotermal turizm amacıyla özel bir şirkete satılan Şehitlioğlu Mahallesi Çakırca Mevkii’ndeki araziyi tekrar Kula Belediyesi’ne kazandırarak Termal Otel ve sosyal yaşam alanı projesi için kolları sıvadı.

İzmir Bayındır jeotermal turizm bölgesi ilan edildi!

İZMİR'in Bayındır ilçesindeki Ilıca Mevkii'nde jeotermal yatırıma ağırlık verdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Ufuk Sesli, yazın tamamlanacak çalışmaların ardından oda kapasitesinin 120'ye çıkarılacağını söyledi.

Alanya, turizm gelirinin yüzde 10’unu karşılıyor!

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkan Yardımcısı Hızır Bozdoğan, “2015 yılında Alanya’da 7 yeni tesiste 4 bin 254 yatak kapasitesi hizmete açıldı. Ülke toplam turizm gelirinin yaklaşık yüzde 10’unu Alanya olarak oluşturuyoruz” dedi.

Ağrı Diyadin Tarıma Dayalı İhtisas OSB projesi halk toplantısı 2 Haziran'da!

Ağrı ili Diyadin ilçesi sınırları içerisinde Diyadin Jeotermal Turizm Seracılık ve Ticaret A.Ş tarafından yapılması planlanan Jeotermal Isıtmalı Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi projesi halk toplantısı 2 Haziran'da.

Ankapark'ın yüzde 70'i bitti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankapark Projesi, İnanç ve Tarih Müzesi ile jeotermal turizm konusundaki çalışmalarımız Ankara ve Türkiye turizmine ciddi katkı sağlayacak" dedi.

İzmir'de turizm sektörü yüzde 30 büyüdü!

Türk turizminin başlangıç yerlerinden olan İzmir'de 2006 yılında 35 bin 122 olan yatak kapasitesi 45 bine, 172 olan turizm işletmeli tesis sayısı ise 220'ye ulaştı.

Abdülaziz Ediz: 5 yıl içerisinde İzmir'de yatak kapasitesi artacak!

İzmir'in turizmde kendisine yetebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, "5 yıl içerisinde kentteki yatak kapasitesi çok farklı bir seviyeye gelecek" dedi

Abdülaziz Ediz: İzmir'in yatak kapasitesi artacak!

İzmir'in turizmde kendisine yetebilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen İl Kültür Turizm Müdür Abdülaziz Ediz, "5 yıl içerisinde kentteki yatak kapasitesi çok farklı bir seviyeye gelecek" dedi

Ankara'nın jeotermal turizm potansiyeli görüşüldü!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ’nin önderliğinde düzenlenen “Jeotermal Turizm Çalıştayı Ön Hazırlık Toplantısı”, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sektör temsilcileri ve konunun uzmanlarının katılımıyla bugün gerçekleşti.

jeotermal turizm kapasitesi Haberi

jeotermal turizm kapasitesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız: "Konya Akşehir'de, Ilgın ile Akşehir arasında MTA'nın yaptığı bir çalışma vardı. Bu çalışma bir jeotermal sondajıydı. Ve bizim bir önceki yıl eylül ayında başladığımız bir çalışmaydı. Hamdolsun 2 bin 200 metrelere kadar indik. 1,5 milyon lira civarında MTA buraya para harcadı ve 63 derecelik bir sıcak su, hem de mineralli ve değerleriyle beraber çok güzel sıcak su. Bu elde ettiğimiz kapasite, 3 bin 500 yataklı bir jeotermal turizm kapasitesini bize sunmuş oluyor"...