19 / 05 / 2024

Jim Rogers kim

Jim Rogers kim

Uluslararası finans ve yatırım uzmanı Jim Rogers, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmasıyla ülkede önceden var olan, ancak bir şekilde çözülmüş, ekonomik problemlerin yeniden ortaya çıkacağını belirtti.

Dünyaca ünlü finans uzmanı uyardı: “Bir sonraki bankacılık krizi çok daha kötü olacak”

ABD’li yatırım uzmanı Jim Rogers “Merkez bankaları problemi çözüme kavuşturduğunu sanıyor fakat çözmediler. Enflasyon geri gelecek ve sonrasında yeniden faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacaklar" şeklinde konuştu.

Dünyanın en ünlü zenginleri bunlara yatırım yapıyor! Bill Gates, Warren Buffet, Jim Rogers servetlerini nasıl katlıyor?

Resesyon endişeleri piyasalarda sarsıntılara neden olurken, ünlü zenginler finansal çalkantıdan daha az etkilenmek amacıyla farklı araçlara yöneliyor. İşte ünlü milyarderler Bill Gates, Warren Buffet ve Jim Rogers'ın favori yatırımlarının ayrıntıları...

Jim Yong Kim: Suriye'nin yeniden inşası 180 milyar doları bulur!

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Suriye'nin yeniden inşa edilmesinin milyarlarca dolara mal olacağını belirtti. Jim Yong Kim, "Suriye'nin yeniden inşa edilmesinin maliyeti 150-180 milyar dolar olur" dedi.

Jim Rogers: Fed fazileri ekonomik sorunları ortaya çıkaracak!

Uluslararası finans ve yatırım uzmanı Jim Rogers, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmasıyla ülkede önceden var olan, ancak bir şekilde çözülmüş, ekonomik problemlerin yeniden ortaya çıkacağını belirtti.

2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, arsa ve araziler 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre vergiye tabi tutuluyor. Peki emlak vergisi nasıl ödeniyor? 2015 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz malların tümü için belediyeye ödenmesi gereken vergi oluyor. Peki bir eviniz olduğunu ve yıl içerisinde sattığınızı düşünelim. Satılan evin emlak vergisini kim öder?

Nazım imar planını kim hazırlar?

Nazım imar planı, onaylı halihazırdaki haritalar üzerinde ve kadastral durumu işlenmiş olan arazi parçalarının kullanış biçimlerini detaylı gösteren plan olarak biliniyor. Peki, nazım imar planını kim hazırlar?

Tapu harç bedelini kim öder?

Tapu dairesinde gerçekleşen alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu harç bedelini kim öder? Tapu harcı kimin sorumluluğunda, alıcının mı yoksa satıcının mı?

Tapu harcı cezasını kim öder?

Tapu harcı mükellefleri, daha az tapu harcı ödemek için, satış değerini de daha düşük beyan edebiliyor. Bu gibi durumların tespiti halinde tapu harcı cezası uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezasını kim öder?

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Mevzii imar planını kim yapar?

Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?

Dükkan çöp vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor. Peki, dükkan çöp vergisini kim öder?

Jim Rogers kim Haberi

Jim Rogers kim
Uluslararası finans ve yatırım uzmanı Jim Rogers, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faizleri artırmasıyla ülkede önceden var olan, ancak bir şekilde çözülmüş, ekonomik problemlerin yeniden ortaya çıkacağını belirterek, "Hatta ortaya çıkacak ekonomik problemler eskisinden daha kötü olacak" dedi. AA muhabirinin Fed'in faiz artırım sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Rogers, ABD'de son dönemde gerçekleştirilmesi planlanan regülasyonlarla durumun daha kötüye gideceğini vurgulayarak, faiz oranlarının yükseltilmesinin birçok Amerikan şirketinin rekabet avantajlarını kaybetmesine neden olacağına dikkati çekti. Rogers, Fed'in faizleri artırmasıyla ülkede önceden var olan, ancak bir şekilde çözülmüş, ekonomik problemlerin yeniden ortaya çıkacağına işaret ederek, "Hatta ortaya çıkacak ekonomik problemler eskisinden daha kötü olacak" diye konuştu. Faiz artırımıyla beraber dünya ekonomisi ve finansal sistem dahil olmak üzere birçok sorunun baş göstereceği öngörüsünde...