05 / 05 / 2024

JLLye göre İstanbul gelişen dünya şehiri oldu

JLLye göre İstanbul gelişen dünya şehiri oldu

JLL'nin araştırmasında İstanbul 'gelişen dünya şehri' oldu. Yabancı yatırımcıların gözdesi olarak gösterilen şehir, rekabetçi mega şehirler sıralamasında da Kuala Lumpur ve Mexico City ile yarışıyor

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

İstanbul’da bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL! Maliyetler 2022 yılına göre yüzde 76,7 arttı!

İstanbul'da yaşam gün geçtikçe zorlaşıyor. İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre bir ailenin yaşam maliyeti 46 bin TL oldu. Bu oran geçen yılın aynı ayına göre yüzde 76,7 arttı.

İstanbul, konutta Avrupa metropollerine göre en cazip şehir!

Nevita tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul, konutta henüz istenilen değere ulaşılmamış olması sebebiyle yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor

İllere göre kira yardımları devam ediyor!

2020'nin ilk yarısında İstanbul’da bulunan hak sahiplerine 135 milyon 600 bin lira kira yardımı yapıldı. İşte illere göre kira yardımı tutarları...

Gayrimenkul satışında kuşaklara göre trendler eğitimi 15-16 Haziran'da!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık eğitim programlarına "Gayrimenkul Satışında Kuşaklara Göre Yeni Trendler Eğitimi" ile devam ediyor. Eğitim programı, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde 15-16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Büyük şehirlerde inşaat sektörü tüketici tercihlerine göre şekilleniyor!

TÜİK verilerine göre konut satışlarında zirvede yer alan İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük kentlerde, hızla gelişen inşaat sektörü tüketici tercihlerine göre de şekilleniyor.

İbrahim Acar: Her şehir kendi kültürüne göre yapılanmalı!

Kentsel Dönüşümde temel felsefenin kültüre göre yapılanma olduğunu ifade eden Çevre ye Şehircilik Bakan Danışmanı İbrahim Acar, "Bir Karadeniz sahil kenti ile İstanbul'daki bir ilçe aynı planlama ile şehirleşmemeli" dedi.

Brigitte Weber: İzmir, İstanbul'a göre daha iyi şartlarda!

AKG Gazbeton'un "Tasarımın Binbir Yüzü" etkinliği için İzmir'de bulunan mimar Brigitte Weber, İzmir'in İstanbul'a göre daha iyi şartlarda olduğunu söyledi. Weber, projelerinde AKG Gazbeton'u tercih edeceklerini belirtti.

İzmir, İstanbul'a göre daha Avrupalı bir kent!

AKG Gazbeton’un “Tasarımın Binbir Yüzü” etkinliği için İzmir’de bulunan mimar Brigitte Weber, dönüşüm sürecine yakın dönemde giren İzmir’in İstanbul’a göre daha iyi şartlarda olduğunu söyledi.

İstanbul’da ofis pazarı metroya göre şekilleniyor!

İstanbul’da ofis pazarı metro yatırımlarına göre şekilleniyor. Trafikten bunalan ofis kiracıları önce ‘metroya ne kadar yakın’ sorusunu soruyor. Metro duraklarına yakın ofisler daha hızlı doluyor.

İstanbul'da ilçelere göre satılık konut fiyatları!

İstanbul'da konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. hurriyetemlak.com Emlak Endeksi' ne göre İstanbul'un bazı ilçelerinde konut fiyatları son bir yılda yüzde 36'ya kadar artış gösterdi.

Konut fiyatları Ekim ayında geçen aya göre yüzde 1.58 arttı!

Birinci ve ikinci el ortalama konut satış fiyatları Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 1.58, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17.33 yükselirken; en yüksek yıllık artış yüzde 22.33 ile İstanbul'da yaşandı.

İstanbul Belediyesi binası 3 milyonluk şehre göre inşa edilmiş!

1959 yılında Saraçhane'de inşası devam eden İstanbul Belediye Sarayı, 3 milyonluk şehre göre inşa ediliyormuş. 8 kat olarak inşa edilen Belediye Sarayı, 15 milyon liraya mal olacakmış.

JLLye göre İstanbul gelişen dünya şehiri oldu Haberi

JLLye göre İstanbul gelişen dünya şehiri oldu

Kurumsal gayrimenkul danışmanlığı alanında hizmet veren JLL, "Şehir Endeksi ve Şehirlerin Yeni Dünyası" başlıklı araştırmasını tamamladı. Dünya şehirleri yerleşik, gelişen ve yeni olmak üzere üç ana kategoride sıralandı. İstanbul, Şangay, Pekin ve Sao Paolo ile birlikte 'gelişen dünya şehri' kategorisine girdi. Araştırmada, bu üç şehir de orta ve büyük ölçekli ekonomilerin sosyal ve ekonomik başkentleri olarak nitelendirilerek, "Uluslararası şirketlerin ticaret ve yatırım alanlarındaki geçitleri konumundalar. Halen 'gelişen' olarak adlandırılsalar da gerçek birer 'dünya şehri' olma yolundalar" denildi. Araştırmaya göre, geniş ulusal ve bölgesel pazarlara geçiş kapısı olan bu şehirler, stratejik öneme sahip konumları ve dinamik işgücü pazarlarının avantajlarını kullanıp daha değerli sektörlere yükseliyor. 


TİCARET, ULAŞIM VE TURİZM 

Araştırmada, İstanbul'un ekonomik karakteristiğinde öne çıkan alanlar ticaret, turizm ve ulaşım olarak sıralandı. İstanbul...