29 / 04 / 2024

John Williams fed faizi artırım

John Williams fed faizi artırım

San Francisco Fed Başkanı John Williams, faiz artırımı için zamanın yaklaşmakta olduğunu belirtirken, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) ne zaman harekete geçeceği konusunda bilgi vermedi.

Fed yöneticisi açıkladı! Faiz ne zaman düşecek?

ABD Merkez Bankası Fed faizleri yükseltmeyi sürdürürken New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranının gelecek sene düşmeye başlamasını bekliyor.

FED faiz artırdı!

FED, politika faizi oranını 25 baz puan artırarak yüzde 0,50-0,75 aralığına yükseltti. FED, ayrıca gelecek seneye yönelik faiz artışı beklentisini ikiden üçe çıkardı. Karar öncesinde uluslararası piyasalarda 3.4650 TL'den işlem gören dolar, 3.51 TL'ye çıktı.

FED faiz kararını açıkladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini yüzde 0,25-0,50 aralığından yüzde 0,50-0,75 aralığına yükseltti.

FED faiz artışı Türkiye'yi nasıl etkiler?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de merakla bekleniyor. Peki Fed'in faiz artırımları Türkiye'yi nasıl etkileyecek?

FED, 10 yılda 2. kez faiz artışına gidecek!

ABD Merkez Bankası Fed, son 10 yılda ikinci kez faiz tetiğine basmaya hazırlanıyor. Trump’ın başkan seçilmesiyle planları altüst olan Fed’den 2017’de iki, 2018’de de dört faiz artışı bekleniyor.

FED, Bej Kitap Raporu'nu yayınladı!

ABD Merkez Bankasınca (FED), ekonominin başkanlık seçimlerine rağmen çoğu bölgede genişlemeye devam ettiği belirtildi.

FED tutanakları açıklandı!

ABD Merkez Bankasının (FED ) ekim toplantısına ait tutanaklar, FED yetkililerinin faiz artışı için aralıkta harekete geçebileceğine işaret etti.

FED'in faiz artırma olasılığı yüzde 85'e çıktı!

Goldman Sachs, FED'in Aralik ayında faiz artırımına gitme olasılığının geçen haftaki seviyesi olan yüzde 60'tan yüzde 85'e çıktığını bildirdi.

Robert Kaplan: FED için faiz oranlarını normalleştirme zamanı!

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan "FED için faiz oranlarını normalleştirmeye başlamanın zamanı geldi" dedi.

Robbie Williams ile Jimmy Page arasında inşaat krizi çıktı!

Efsane müzisyenler Robbie Williams ile Jimmy Page arasında 'gürültü kavgası' çıktı.Robbie Williams'ın evindeki inşaatın gürültüsü Williams'ın komşusu efsane grup Led Zeppelin'in gitaristi Jimmy Page'i sinirlendirmişti.

FED'in Aralık'ta faizleri 25 baz puan artırma ihtimali var!

Berenberg Başekonomisti Schmieding: "FED'in aralık ayında faizleri 25 baz puan artırma ihtimali var." dedi.

FED faiz oranlarını değiştirmedi!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0,25-0,50 aralığında sabit bıraktı.

FED yetkililerinden faiz artırımı açıklaması!

ABD Merkez Bankası (FED) Chicago Şubesi Başkanı Charles Evans, bankanın faiz artırımları için enflasyondaki ilerlemeyi baz alması gerektiğini söyledi.

John Williams fed faizi artırım Haberi

John Williams fed faizi artırım

San Francisco Fed Başkanı John Williams, faiz artırımı için zamanın yaklaşmakta olduğunu belirtirken, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) ne zaman harekete geçeceği konusunda bilgi vermedi. 


ABD ekonomisinin, enflasyonu düşük tutan deniz aşırı güçlü ters rüzgarlara rağmen iyi bir ivme yakaladığını ifade eden Williams, yakın gelecekte faizlerin artırılmaya başlanması gerektiğini vurguladı. 

Bloomberg TV'ye konuşan Williams, "Gelecek hafta yapılacak FOMC (Açık Piyasa Komitesi) toplantısında ne olacağı konusunda spekülasyonda bulunmak istemiyorum. Ekonomi, denizaşırı ekonomilerden kaynaklanan riskler olsa da iyi bir yörüngede. Fed'in faiz artırımlarına yakın gelecekte başlamasını bekliyorum, Fed'in ne zaman harekete geçeceğini belirlemek için verileri izliyoruz" dedi. 


FMOC gelecek hafta Salı ve Çarşamba günleri toplanacak ancak ekonomistler bu toplantıdan faiz artırım kararı çıkmasını beklemiyor. Fed FOMC'nin bir sonraki toplantısı Aralık ayı ortasında gerçekleşecek. 

Williams, FOMC'de oy...