28 / 04 / 2024

kabataş martı projesine tepki

kabataş martı projesine tepki

28 Temmuz'da Kabataş martı projesi nedeniyle iskeleler ile Kabataş Meydanı kapatılacak. İstanbul Kent Savunması, 10 maddede Kabataş projesine karşı görselli bir metin hazırladı.

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul'dan!

TOKİ İlk Evim 2022 projesine en çok başvuru İstanbul'dan geldi. Projelerde hak sahiplerinin belirlenmesi için kura çekimleri bu ay başlayacak ve 2023 yılının Mart ayına kadar da tamamlanacak. 

Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı plan değişikliği askıda!

Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy-Mahmutbey Arası Revize Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliği 17 Haziran'da askıya çıkarıldı...

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı açıldı!

'Martı Projesi' olarak bilinen ve daha sonra revize edilen Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi'nin ilk etabı bu sabah vatandaşların hizmetine açıldı.

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı bugün açılıyor!

Martı Projesi olarak bilinen ve yapımına Temmuz 2016 yılında başlanan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı bugün açılacak. 

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı yarın açılıyor!

Kamuouyunda Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı yarın sabah hizmete açılıyor.

Kabataş Martı Projesi'nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor!

Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan ve tartışmalara konu olan Kabataş Meydanı ve Transfer Merkezi Projesi’nin ilk etabı 8 Mart’ta açılıyor. O tarihten itibaren Kabataş iskelesinden vapur seferleri başlayacak.

Martı figürünün iptal edildiği Kabataş'ta çalışmalar yeniden başladı!

İstanbul'da "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi"nde çalışmalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan revize işleminin ardından yeniden başladı.

Kabataş Martı Projesi'nde planlar değişti!

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi, İBB tarafından revize edildi. Buna göre projede martı formunda tasarlanan iskele kaldırılmasına, klasik terminal binalar inşa edilmesine karar verildi.

Kabataş Martı projesi değil, martı figürü iptal!

İBB Başkanı Uysal, Kabataş Martı projesinin iptal olmadığını, martı figürünün iptal edildiğini açıkladı.

Kabataş Martı Projesi'nde son durum havadan görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın incelemelerde bulunduğu Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi (Martı) projesinin son durumu havadan görüntülendi. 

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi'nde son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabataş Martı Projesi alanında incelemelerde bulundu. Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Mispah Demircan'da eşlik etti. 

Kabataş Martı Projesi devam ediyor!

Martı Projesi olarak bilinen Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi Projesi, İBB Meclis toplantısının gündemine getirildi.

Kabataş Martı Projesi'nde iptal yok, düzenleme var!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kabataş Martı Projesi’nin iptal edildiği iddialarını yalanlayarak projenin sürdüğünü ve trafik akışını yer altına almaksızın yeniden düzenleneceğini bildirdi.

kabataş martı projesine tepki Haberi

kabataş martı projesine tepki

Kabataş’a yapılması planlanan martı formundaki transfer merkezi nedeniyle iskeleler ile Kabataş Meydanı 28 Temmuz 2016 sabahı kapatılıyor.


Proje kapsamında Kabataş’ta deniz doldurulacak, trafik yeraltına alınacak, meydana kanat çırpan martı şeklinde transfer merkezi yapılacak. İstanbul Kent Savunması, 27 Temmuz Çarşamba günü saat 18:00’de İBB’yi uyarmak için açık kürsü kuracak.


İstanbul Kent Savunması, 10 maddede Kabataş projesine karşı görselli bir metin hazırladı.


1-) Kamu yararı yok


En az 3 sene Kabataş iskeleleri kullanılamayacak. Açıldığı zaman da halka bugünkünden daha iyi bir hizmet vermeyecek.


2-) Kamu hizmeti değil rant


Yapılmak istenen devasa bir yapı ve inşaat ile Rant sağlanmasıdır, transfer merkezi için bu kadar büyük bir inşaat projesine ihtiyaç yoktur.


3-) Hukuka ve İmara aykırı


İstanbul çevre düzenleme planında yok. Koruma mevzuatına, şehircilik bilimine aykırı. Boğaziçi İmar yönetmeliğine uygun değil....