06 / 05 / 2024

Kabataş ulaşım imar planı

Kabataş ulaşım imar planı

İstanbul Beyoğlu ilçesi, Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği, 19 Ağustos'ta askıdan indiriliyor...

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda imar eksiklikleri konuşuldu!

Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda imar planı eksiklikleri, adalara ulaşım sorunu ve lojistik faaliyetler gibi çevre sorunları ele alındı.

Ulaşım Akademisi arazisi için imar planı onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce hazırladığı “Ulaşım Akademisi” arazisiyle ilgili imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi imar planı askıda!

İstanbul Beyoğlu ilçesi, Kabataş Ulaşım Transfer Merkezi amaçlı hazırlanan imar planı değişikliği, 19 Ağustos'ta askıdan indiriliyor...

Sakarya'nın ulaşım projesi mecliste!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı bugün gerçekleşecek. Toplantıda, 15 Temmuz Bulvarı ile Pekşenler arasında hayata geçirilecek yeni ulaşım projesinin imar planları görüşülecek.

Ulaşım ihtiyacı imar planlarına göre değerlendirilecek!

il merkezlerindeki "Ulaşım Master Planları" gözden geçirilecek, ülkenin gelişen ve değişen, taşıt ve yolculuk sayıları ile beklentileri, imar planlarında dikkate alınarak gelecekteki ulaşım ihtiyacı yeniden değerlendirilecek..

İstanbul'un ulaşımını rayına oturtacak planlar yolda!

Kentleri geleceğe taşıyacak modern ve insan odaklı imar planlarına imza atan İmpo İmar ekibi, megaşehir İstanbul’un ulaşım projelerinin planlamasına da el attı.

İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım!

Marka Şehirler Zirvesi 2017'de konuşan Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan: "Marka Şehir İstanbul’un en önemli sorunu makro imar planı, altyapı ve ulaşım” dedi.

Hatay'ın sorunu imar ve ulaşım!

Hatay Valisi Erdal Ata, ilin temel sorunlarının 'imar ve ulaşım' olduğunu söyledi. Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci'yi ziyaret eden Vali Ata, kent hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kabataş projesi ulaşımı durduracak!

Beyoğlu Kent Savunması konuşmacısı Cihan Baysal, "Kabataş’a yapılması planlanan devasa martı formundaki transfer merkezi nedeniyle Kabataş’tan deniz ulaşımı duracak, şehir hatları, İDO, DenTur ve BUDO taşınacak ''dedi.

Halil Kocaer: Kaş Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor!

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, ''Kaş merkezli imar planı yapılıyor. 2 yıldır yapılması planlanıyor. Adı var ama kendisi yok. Ortada sadece söylentiler var. Bu havaalanı yapılırsa, kaç kişi gelir? Havaalanı sadece ulaşım için yapılmıyor. Bunun stratejik önemi de vardır'' dedi.

İstanbul'un ulaşımında büyük hamle!

İBB Başkanı Topbaş’ın 2019’da tüm ulaşım unsurları ile entegre 400 kilometreden fazla raylı sistem hedefi doğrultusunda Haliç Tüp Geçiş Tüneli, Boğaz Yaya Geçişi, Kabataş Transfer Merkezi ve 6 yeni metro hattı için yapım aşaması başlıyor.

Kabataş ulaşım imar planı Haberi

Kabataş ulaşım imar planı


İstanbul Beyoğlu İlçesi sınırları içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Kabataş Taksim Füniküler Hattının, Kabataş İskelesi “Ulaşım Transfer Merkezi” Amaçlı Bağcılar-Kabataş Tramvayının, yapılması planlanan Tekstilkent-Kabataş Metrosunun, Çağlayan-Kabataş Metrosunun, karayolu toplu taşıma araçlarının, taksilerin, denizyolu hizmeti veren firmaların belli bir sistem içerisinde yeniden düzenlenmesi amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi, bakanlık tarafından 5 Temmuz 2017 tarihinde onaylandı. 21 Temmuz'da askıya çıkarılan imar planı 19 Ağustos 2017 tarihinde askıdan indirilecek.



İmar planı ve açıklama raporları için...