07 / 05 / 2024

Ulaşım Akademisi arazisi için imar planı onaylandı!

Ulaşım Akademisi arazisi için imar planı onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce hazırladığı “Ulaşım Akademisi” arazisiyle ilgili imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 2 yıl önce yaptığı bir imar planı değişikliğiyle, Arnavutköy Deliklikaya mevkiinde Hakkı İleri Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 114 bin metrekare büyüklüğündeki araziyi “Ulaşım Akademisi” alanı olarak ilan etmişti. 

Gazete Habertürk'ten Mehmet Demirkaya'nın haberine göre plan değişikliğine CHP Grubu mera alanlarının yapılaşmaya açılmaması için itiraz ederken,  TOKİ  de itiraz etmişti. TOKİ, söz konusu arazinin de içinde bulunduğu, çok daha geniş bir alanın sanayi tesisleri için kamulaştırılacak alanlar içinde yer aldığını belirterek plan değişikliği kararına karşı çıkmıştı. TOKİ’nin hazırladığı revizyon imar planında, İBB’nin istediği şekilde, söz konusu arazi “Ulaşım Akademisi” alanı olarak planlara işlendi. “Ulaşım Akademisi” yapılacak olan arazi, TOKİ’nin planlama sınırı dışında bıraklıldı. 

AKADEMİDE NELER OLACAK?

İBB’nin hazırladığı imar planı değişikliğine göre, söz konusu “Ulaşım Akademisi”nde şu tesisler yer alacak: Toplu ulaşım personeli eğitim ihtiyaçlarının karşılanacağı tesisler. Teknik eğitim pistleri. Ar-Ge yapıları. Teknopark, eğitim araç bakım-onarım atölyeleri, araç akaryakıt-CNG-LPG dolum tesisleri. Enerji ve atık geri dönüşüm tesisleri. Zemin altı ve üstü katlı otopark gibi fonksiyonlar.


Geri Dön