24 / 07 / 2024

kabataştaki dikilen kazıklar

kabataştaki dikilen kazıklar

Kabataş açıklarında yan yana dikilen kazıklar görenleri şaşırtmıştı. Bu kazıkların, Martı İskelesi Projesine ait olduğu ortaya çıktı. 'Martı Projesinin' yapımı yaklaşık 2 sene sonra sürecek.

Arnavutluk'taki 160 deprem konut Mart'ta tamamlanacak!

Albayrak Şirketi Temsilcisi ve Proje Müdürü Servet Birgören yaptığı açıklamada Arnavutluk'taki 160 konutu Mart'ta bitirmeyi planladıklarını belirtti.

Beyrut'taki havai fişek fabrikası patlamasından en çok konut sektörü etkilendi!

Dünya Bankası'nın Lübnan'daki bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde hızlı hasar ve ihtiyaç değerlendirmesi tamamlandı. Buna göre, Beyrut'taki patlamadan  konut sektörü ağır şekilde etkilendi.

Topkapı Sarayı'na kazıklar çakıldı, kayma durduruldu!

Topkapı Sarayı Müzesi’nin Sarayburnu tarafına bakan ve denize doğru kaydığı tespit edilen yamacına istinat duvarı yapıldı. Ayrıca aynı yamaca 578 adet mini kazık çakıldı...

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Kabataş Martı projesine yeni düzenlemeler!

Kabataş’taki “Martı Projesi”nin kara tarafıyla ilgili projeye Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, yaptığı bazı düzenlemelerle onay verdi.

Kabataş Martı Projesi'nde son durum!

KABATAŞ’ta ’martı’ şeklinde tasarlanması sebebi ile  kamuoyunda ’Martı Projesi’ olarak bilinen "Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi" projesi inşaatı, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’ndan kara bölümüne henüzizin çıkmadığı için durdu.

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gün Fore Kazıkları İnşaat Nakliyat Hafriyat Taşımacılık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Gündoğdu tarafından kuruldu. 

Martı Projesi inşaat alanındaki eserlere kazıklı koruma!

Kabataş'ta Martı Projesi kapsamında inşaat alanı içinde kalan çeşme, türbe ve tarihi çınar ağacı kazıklı ada yöntemiyle yerleri değiştirilmeden korunacak.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 2019'da tamamlanacak!

Son günelerde İstanbulluları meraklandıran Haliç’teki kazıkların sebebinin Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi olduğu öğrenildi. 

Safiport'un Derince'deki yeni terminal projesinde çalışmalar sürüyor!

Son bir yıl içinde 6 milyon ton dolgu malzemesi ile 270.000 m² yeni terminal alanını tamamlayan Safiport Derince’nin yeni rıhtımlarına ait 40 km uzunluğundaki çelik boru kazıkların çakımına hızla devam ediliyor.

Kabataş Transfer Merkezi Projesi'nde son durum!

Kabataş Transfer Merkezi Projesi'nde önümüzdeki günlerde beton kazıklar üzerine iskelelerin yapımına başlanacak.

Taksim Camisi'nde kazıklar çakıldı!

Taksim Camisi projesi havadan görüntülendi. Caminin çekilen görüntülerinde kazık çakma işlemlerinde sona gelindiği görülüyor.

Rize'de 300 araçlık otoparkın inşaatı durdu!

Rize'de Kasım ayında yapımına başlanılan 300 araçlık otoparkın inşaatı durduruldu. 20 metre uzunluğundaki beton kazıkların yetersiz olduğu için yüklenici firmalar işi bıraktı.

kabataştaki dikilen kazıklar Haberi

kabataştaki dikilen kazıklar


Kabataş açıklarında yan yana dikilen kazıklar görenleri şaşırtmıştı. Bu kazıkların, Martı İskelesi Projesine ait olduğu ortaya çıktı. 'Martı Projesinin' yapımı yaklaşık 2 sene sonra sürecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kabataş'ta yapmaya başladığı Kabataş Transfer Merkezi Projesi, kamuoyunda bilinen adıyla Martı Projesinin kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı açıklanmıştı.

Kabataş'ta denizin ortasına yan yana dikilen kazıklar görenleri şaşırttı. Denizin açıklarında yan yana dizilen kazıkların Martı Projesine ait olduğu ortaya çıktı.


2 yıl sonra açılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kabataş'ta yapmaya başladığı Kabataş Transfer Merkezi Projesi, kamuoyunda bilinen adıyla Martı Projesinin kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı açıklanmıştı. Proje nedeniyle Ağustos ayında Kabataşta bulunan iskeleler kapanmış, inşaat nedeniyle Kabataşın 2 yıl deniz trafiğine kapanacağı duyurulmuştu. Karadan yürütülen çalışmaların yanı sıra, denize çakılan kazıklarla Martı projesinin...